- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Salprest sau Little Toys! Două firme lugojene vor să preia adăpostul de câini fără stăpân

Mondial [1]Primăria Municipiului Lugoj a anunțat că două firme din Lugoj și-au depus ofertele pentru preluarea adăpostului de câini comunitari deținut de primărie, pe strada Traian Vuia din Lugoj. Licitația pentru încheierea contractului a fost demarată.

“Am scos la licitație delegarea gestiunii adăpostului de câini fără stăpân, al municipiului. Procedura este în desfășurare și sunt analizate ofertele a două societății. Una este Salprest, care aparține Consiliului Local, iar cealaltă este Little Toys, o firmă din Lugoj. Firma care va câștiga va avea ca sarcină adunarea câinilor de pe străzi și administrarea adăpostului de lângă Câmpia Libertății. În ultimii ani s-au depus eforturi pentru a rezolva problema câinilor fără stăpân și dacă nu ar mai fi aduși alți câini, Lugojul nu ar mai avea acest neajuns”, a explicat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

În prezent, în adăpostul municipal, sunt 69 de câini.

Fenomenul câinilor vagabonzi din Lugoj este departe de a se încheia, iar noi “haite” pun stăpânire pe teritorii din zonele rezidențiale ale orașului.

Atât locuitorii din selectul cartier situat pe Dealul Viilor, în apropierea lăcașului de cult cunoscut de lugojeni ca Bi­se­ri­cuța “Grofului”, cât și credincioșii, grupurile de copii ori trecătorii care vor să vadă panorama orașului, riscă să fie atacați de o haită de maidanezi aflați acolo.

“Pe aici trec mulți oameni, care vin la biserică sau pur și simplu la plimbare și nu de puține ori sunt lătrați sau chiar la un pas să fie mușcați de acești câini. Nu am o problemă cu câinii, chiar îmi sunt dragi, dar nu pe stradă și semisălbăticiți. Au fost atâtea cazuri în care adulți și în special copii au fost mușcați, ori nu cred că ne dorim asta pe străzile Lugojului. Ambele mașini mi-au fost zgâriate, iar dacă vine cineva în vizită îl îndemn să nu vină pe jos sau cu bicicleta. Am făcut sesizări la Serviciul de ecarisaj, oamenii cei drept au venit, dar anumiți vecini s-au luat la ceartă cu ei că sunt câinii lor, cu toate că dacă i-am întrebat personal, au spus că nu au nici o treabă cu ei. Nu am timp de asemenea lucruri, important ar fi să dispară din zonă”, a spus Simion C., locuitor al cartierului.

Până la stabilirea câștigătorului licitației pentru Serviciul de ecarisaj al municipiului, Salprest-ul se ocupă în continuare de problema câinilor fără stăpân.