Ultima oră

Salata Nicoise

Salata niçoise (pronunţată nisoaz) este o reţetă etalon a oraşului francez Nisa (Nice) şi pune pe masă tot ce are mai bun această zonă în care uscatul întâlneşte în mod spectaculos marea.

Ca­rac­te­ri­za­tă prin prospeţime şi con­sis­ten­ţă, salata niçoise este un a­mestec de crudităţi, peşte şi ouă fierte, legate împreună de o vinegretă cu muştar.

Ca orice reţetă celebră şi salata niçoise prezintă multe alternative.

De exemplu, Julia Child, mama bu­cătăriei americane de in­spi­raţie franceză, este cea care a popularizat varianta cu cartofi fierţi şi ardei motiv pentru care multă lume consideră as­tăzi că originala salată niçoise este formată atât din in­gre­die­nte crude cât şi din cele fierte.

De fapt, adevărata salată ni­çoise nu conţine, cu excepţia ouălor şi a peştelui, in­gre­dien­te tratate termic.

Dimpotrivă. Se distinge tocmai prin pros­pe­ţimea ingredientelor crude, care variază în funcţie de se­zon: inimi de anghinare tâ­nă­ră, păstăi de fasole verde, roşii, ceapă, măsline de Nisa, plus un amestec de salată.

Mai jos aveţi o versiune de bază.

Ingrediente

  •  4 – 5 cartofi
  • O conservă cu ton (de preferat bucăţi, nu mărunţit)
  • 2 ouă
  • Câteva frunze de arugula sau salată verde
  • Un praf de sare

Mod de preparare 

Într-un bol se pun câteva fru­nze de salată şi câteva frunze de arugula. Bucăţile de ton se adaugă şi ele în bol.

Ro­şiile se taie rondele (sau orice altă formă – după preferinţă ) şi se pun în bol.

Cele două ouă şi cartofii se pun la fiert. După ce ouăle şi cartofii au fiert, se curăţă, se taie în bucăţi şi se adaugă în bol. Peste salată se adaugă un praf de sare.

Cum se servește salata Nicoise:
Salata Nicoise se serveşte rece, simplă, eventual cu puţină maioneză.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE