Ultima oră

Salata libaneză Tabouleh

Ce-i aşa deosebit la salata asta? Aş zice pătrunjelul! De ce? Pentru că este extrem de bogat în elemente preţioase pentru organism.
100 grame de pătrunjel con­ţi­ne:
– vitamina C: 150-200 mg (lă­mâ­ia conţine 100 mg)
– provitamina A: 60 mg (mă­ra­rul conţine 7-14 mg)
– calciu: 240 mg
– fier: 19-20 mg
Şi la ce este bun pătrunjelul ăs­ta în afara faptului că ne face respiraţia frumos mirositoare?
– Este un excelent antiseptic al sângelui şi al intestinelor şi pre­vi­ne cancerul (are acţiune citostatică naturală)
– Fluidifică sângele şi curăţă va­sele de sânge
– Este recomandat în toate bo­li­le de inimă şi circulaţie, ra­hi­tism, tuberculoză, afecţiuni he­patice şi urinare, afecţiuni oculare
– Întârzie îmbătrânirea
– Se poate consuma sub formă de suc sau amestecat în alte ali­mente
– Nu are contraindicaţii can­ti­ta­tive!

Ingrediente

  • 100 grame grâu zdrobit sau roşii
  • ceapă
  • mentă
  • ulei de măsline
  • suc de lămaie
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

Mod de preparare

Bulgurul se obţine din grâu fiert, uscat şi apoi sfărâmat.

Se foloseşte ca ingredient prin­ci­pal la prepararea unor feluri de mâncare precum supe sau pi­lafuri. Bulgurul se găseşte în special în magazinele şi mă­ce­lă­riile arăbeşti, dar şi în unele supermarketuri , la preţuri accesible, de 10-15 lei punga de 500 de grame.

Înainte de a pregăti a­ceas­tă salată, trebuie să ţii bulgurul la înmuiat timp de două ore, în apă rece. Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziţie, poţi pu­ne bulgurul într-un vas cu apă, în cuptorul cu microunde , timp de 2 minute.

Grâul se va înmuia, însă işi va pierde o parte din proprietăţile be­ne­fi­ce organismului.

Între timp, cât se înmoaie bul­gurul, spală bine pă­trun­je­lul şi ceapa, pe care apoi le tai foarte fin. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se taie foarte mărunt, în cubuleţe mici. Când bulg­u­rul s-a înmuiat suficient, scur­ge-l de apă foarte bine.

Aşează toate ingredientele într-un bol, adaugă uleiul de măsline şi sucul de lămâie şi amestecă-le foarte bine. Adaugă sare şi piper.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE