"> Salata libaneză Tabouleh – Redesteptarea

Salata libaneză Tabouleh

 Salata libaneză Tabouleh

Ce-i aşa deosebit la salata asta? Aş zice pătrunjelul! De ce? Pentru că este extrem de bogat în elemente preţioase pentru organism.
100 grame de pătrunjel con­ţi­ne:
– vitamina C: 150-200 mg (lă­mâ­ia conţine 100 mg)
– provitamina A: 60 mg (mă­ra­rul conţine 7-14 mg)
– calciu: 240 mg
– fier: 19-20 mg
Şi la ce este bun pătrunjelul ăs­ta în afara faptului că ne face respiraţia frumos mirositoare?
– Este un excelent antiseptic al sângelui şi al intestinelor şi pre­vi­ne cancerul (are acţiune citostatică naturală)
– Fluidifică sângele şi curăţă va­sele de sânge
– Este recomandat în toate bo­li­le de inimă şi circulaţie, ra­hi­tism, tuberculoză, afecţiuni he­patice şi urinare, afecţiuni oculare
– Întârzie îmbătrânirea
– Se poate consuma sub formă de suc sau amestecat în alte ali­mente
– Nu are contraindicaţii can­ti­ta­tive!

Ingrediente

  • 100 grame grâu zdrobit sau roşii
  • ceapă
  • mentă
  • ulei de măsline
  • suc de lămaie
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

Mod de preparare

Bulgurul se obţine din grâu fiert, uscat şi apoi sfărâmat.

Se foloseşte ca ingredient prin­ci­pal la prepararea unor feluri de mâncare precum supe sau pi­lafuri. Bulgurul se găseşte în special în magazinele şi mă­ce­lă­riile arăbeşti, dar şi în unele supermarketuri , la preţuri accesible, de 10-15 lei punga de 500 de grame.

Înainte de a pregăti a­ceas­tă salată, trebuie să ţii bulgurul la înmuiat timp de două ore, în apă rece. Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziţie, poţi pu­ne bulgurul într-un vas cu apă, în cuptorul cu microunde , timp de 2 minute.

Grâul se va înmuia, însă işi va pierde o parte din proprietăţile be­ne­fi­ce organismului.

Între timp, cât se înmoaie bul­gurul, spală bine pă­trun­je­lul şi ceapa, pe care apoi le tai foarte fin. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se taie foarte mărunt, în cubuleţe mici. Când bulg­u­rul s-a înmuiat suficient, scur­ge-l de apă foarte bine.

Aşează toate ingredientele într-un bol, adaugă uleiul de măsline şi sucul de lămâie şi amestecă-le foarte bine. Adaugă sare şi piper.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: