Somonul face parte din categoria peştilor de calitate, fiind considerat unul dintre cei mai gustoşi şi sănătoşi peşti din lume.
Somonul este valoros nutriţional datorită bogăţiei în acizi graşi omega 3, triptofan, fosfor şi vitamine din grupul B.
Astfel, 100 g de somon acoperă 96% din necesarul de triptofan, un aminoacid precursor al serotoninei cu numeroase funcţii importante în organism.
Se pare că oamenii care consumă peşte gras suferă mai puţin de boli cardiovasculare, depresii, artrite şi boala Alzheimer.
Carnea de somon aduce un aport consistent de vitamina D, atât de necesară în creşterea imunităţii, mai ales în sezonul rece.
Vitamina D se găseşte în puţine alimente, iar iarna organismul o sintetizează în cantităţi reduse.
Ingrediente
- 100 grame unt
- 50 grame maioneză
- 2 cepe mici tăiate
- o legătură mărar tocat
- o lingură suc de lămâie z sare z piper
- 10 felii de bacon
- o salată
- 3 ouă fierte
- 250 grame somon afumat
- un avocado, feliat.
Mod de preparare
Într-un bol, amestecă untul cu maioneza, ceapa, mărarul, sucul de lămâie şi sarea până se omogenizează.
Adaugă şi piperul şi amestecă bine.
Acoperă bolul şi lasă-l la frigider, timp de 30 de minute.
Pune feliile de bacon într-o tigaie şi prăjeşte-le până se rumenesc, timp de 8-10 minute.
Când sunt gata, scoate-le şi scurge-le de ulei.
Într-un bol, pune salata.
Adaugă apoi feliile de bacon, ouăle fierte tăiate felii, somonul şi feliile de avocado.
Amestecă cu jumătate din cantitatea de dressing.
Adaugă piper şi amestecă bine.