"> Salată de cartofi şi ierburi – Redesteptarea

Salată de cartofi şi ierburi

 Salată de cartofi şi ierburi

Vara este prin excelenţă a­no­timpul salatelor şi al le­gu­me­lor. Profită de oferta ge­ne­roa­să din pieţe şi prepară acasă salate delicioase.

Una dintre salatele recomandate de mine este şi salata cu cartofi şi ier­buri.

Această salată se prepară uşor, este sănătoasă şi are o a­romă aparte. Cartofii neu­tra­li­zează acidul gastric, motiv pen­tru care este romandat per­soanelor care suferă de ul­cer şi gastrită.

Cartofii sunt o sur­să importantă de vitamine şi minerale.

Un cartof mediu, mâncat cu tot cu coajă, conţine 27mg de vitamina C (45% din doza zilnică recomandată), 620 mg de potasiu (18% din dzr), 0,2 mg vitamina B5 (10% din dzr), plus tiamina, riboflavina, niacina, magneziu, fosfor, fier şi zinc.

Cartofii consumaţi cu iaurt sunt o combinaţie ex­ce­len­tă pentru persoanele care ţin dietă, dar şi ca mască îm­po­triva îmbătrânirii.

Ingrediente

  • un kilogram cartofi noi
  • 50 grame oţet
  • 2 linguri ulei de măs­line
  • o legătură hat­ma­tu­chi tocat
  • ceapă verde tăiată
  • 2 linguriţe tarhon
  • piper

Mod de preparare

Pune cartofii la fiert într-o cratiţă cu apă.

Lasă-i să fiarbă timp de 25 – 30 de minute.

Du­pă ce au fiert, scurge-i bine de apă. Într-un bol, amestecă o­ţe­tul cu sarea.

Adaugă treptat şi u­leiul de măsline, până cand ob­ţii o pastă omogenă.

Adaugă ceapa verde tocată, hatmatuchi şi piperul.

Amestecă bine. A­dau­gă apoi şi cartofii fierţi şi a­mes­tecă bine.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: