Ultima oră

Salată de cartofi cu ridichi

Salata de cartofi pe care v-o propun e plină de gust, se face repede şi graţie ridichilor are şi textură şi culoare. Salata e un aperitiv rece cu gust foarte plăcut, dar în acelaşi timp, e una dintre cele mai bune garnituri pe care le poţi pune lângă carnea pregătită la grătar.

Ingrediente:

  • 1 kg. de cartofi (eu am folosit cartofi albi de salată şi cartofi mov, dar cei mov nu au niciun alt rol decât estetic)
  • 12 ridichi roşii
  • 4-5 fire de ceapă verde (partea albă şi o bună parte din frunze)
  • 2 linguri cu vârf de muştar Dijon
  • 50 ml. ulei de măsline extravirgin
  • zeamă de la 1 lamaie
  • 1 linguriţă cu vârf de miere de albine
  • sare şi piper

Preparare:

1. Cartofii se fierb în coajă timp de 15-20 de minute, să se frăgezească fără să devină extrem de moi, apoi se scurg de apă, se clătesc sub jet de apă rece, se decojesc şi se taie în felii sau suburi (după preferinţă).

2. Ridichile se spală cu grijă şi se feliază (sau se taie în sferturi, după cum preferaţi). Cartofii (de orice culoare ar fi) şi ridichile feliate se pun într-o salatieră sau într-un (castron) mare, păstrând câteva felii de ridichi pentru a presăra salata pe deasupra la final.

3. Într-un castronel, se pune muştarul şi se toarnă uleiul de măsline extravirgin în fir subţire, în timp ce se amestecă într-una. Veţi vedea, sosul se va lega exact ca o maioneză. Se adaugă zeama de lămâie şi mierea de albine, se bate bine cu o furculiţă şi se asezonează cu sare şi piper după gust (să fie ceva mai sărat sosul, pentru că e singura asezonare pe care o primesc cartofii fierţi în coajă). Dacă sosul e încă prea vâscos, se poate dilua cu 1-2 linguri de apă foarte rece. Se adaugă ceapa verde curăţată şi spălată, tocată în rondele fine, din care se păstrează cam 1 lingură de frunzuliţe tocate pentru presărat la final şi se toarnă sosul peste cartofi şi ridichi.

4. Se amestecă salată cu grijă, aşa încât să se îmbrace cartofii cu sos pe toate părţile dar să nu se sfarme. Se acoperă castronul cu folie alimentară şi se dă la frigider timp de 30 de minute – 1 ora înainte de a se servi.

Desigur, asta numai dacă aveţi răbdare, uneori mie mi se întâmplă să nu am prea multă răbdare şi să îmi pun un castron de salată încă de când e uşor călduţă. Înainte de servire, se presară pe deasupra feliile de ridichi şi frunzele de ceapă verde tocate pe care le-am păstrat în acest scop.

Poftă bună şi nu uitaţi, merge perfect cu orice bunătăţi la grătar aţi pregăti!

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE