Ultima oră

Şaizeci de studenţi de la „Medicină” vor începe, din septembrie, cursurile la Lugoj

Anul trecut, Facultatea de Asistenţă Medicală Generală a avut disponibile doar 100 de locuri la Timişoara

MondialFacultatea de Asistenţă Medicală Generală va începe cursurile de la toamnă şi în Lugoj, după ce Programul de Asistenţă Medicală Generală a fost validat. În urma vizitei efectuate de Agenţia Naţională de Calitate, instituţia a acceptat programul propus de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara cu 60-80 de locuri la Lugoj.

„În data de 22 septembrie se deschide anul universitar şi la Lugoj, în curtea spitalului. Partea de cursuri se va face la Liceul Brediceanu, la Branişte vom avea sălile din spate pentru lucrările practice şi partea de spital care-i cea mai importantă o vor învăţa aici, la spital”, a declarat în exclusivitate pentru Redeşteptarea Marius Raica, rectorul Universităţii de Medicină din Timişoara.

Acesta a şi evidenţiat beneficiile pentru studenţi de a studia la Lugoj:

„Pentru Universitatea noastră reprezintă o provocare pentru că nu ducem lipsă de studenţi, dar pentru persoanele din zona Lugojului, chiar din zona Caransebeşului şi a Făgetului, una este să să înveţi în Lugoj cu aceeaşi programă care oferă cadru de licenţă recunoscut european conform normelor în vigoare, alta e să stai în Timişoara, asta e din punct de vedere financiar. În plus, aici se beneficiază de următorul lucru: este un spital de aproape 400 de paturi care are foarte multe cadre bine pregătite şi una e să stai printre studenţi, rezidenţi, specialişti, profesori etc în Spitalul Judeţean din Timişoara şi să nu faci nimic, alta e să stai într-un spital mai relaxat din acest punct de vedere din care să ieşi într-adevăr cu abilităţile pe care ţi le solicită această profesie şi societatea”.

Raica a mai arătat şi că există posibilitatea ca unii rezidenţi să opereze la Lugoj, chiar dacă spitalul din municipiu este departe de standardele unui spital clinic în care se permite efectuarea de stagii de rezidenţiat.

„Să fim serioşi, hernii se operează la fel de bine şi în Lugoj ca la Timişoara, diferenţa este că acolo rezidentul este mâna a patra, iar aici s-ar putea să fie a doua, poate chiar prima. Eu am învăţat chirurgie într-un spital cam pe aceeaşi dimensiune, poate chiar mai mic, la Sânnicolau Mare”, notează Marius Raica.

Taxa la jumătate în Lugoj

Trierea pentru Lugoj se va face încă înainte de admitere pentru cei care doresc să vină pe locurile respective. Într-o primă fază vor fi puse la dispoziţie între 60 şi 80 de locuri, toate cu plată, taxa fiind de maximum 500 de euro pe an, în comparaţie cu Timişoara, unde taxa anuală de şcolarizare este de 1.200 de euro.

„În primele trei generaţii nu se pot acorda locuri fără taxă. În cazul în care proiectul se va dovedi viabil, şi nu avem niciun motiv să credem că nu va fi, vom oferi cel puţin 50 de locuri bugetate”, a mai declarat rectorul. Cadrele didactice sunt aceleaşi, naveta este deja pregătită, chiar şi maşina care-i aduce şi îi duce înapoi la Timişoara.

Anul trecut la Timişoara, Facultatea de Asistenţă Medicală Generală a avut disponibile doar 100 de locuri, iar concurenţa a fost de 7 candidaţi pe un singur loc. În aceste condiţii, suplimetarea cu încă 60-80 de locuri la Lugoj va fi o gură de oxigen pentru candidaţi.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on Şaizeci de studenţi de la „Medicină” vor începe, din septembrie, cursurile la Lugoj

  1. Se va da examen de admitere sau se va intra pe baza de dosar?Cand vor incepe inscrierile?

  2. Se va da examen de admitere sau se va intra pe baza de dosar?Cand vor incepe inscrierile?

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE