Ultima oră

Să vină migranţii la Lugoj!

MondialLugojul ar putea oferi soluţii de cazare în privinţa mi­gran­ţi­lor şi poate prelua suficientă ”marfă”, made in Siria, Irak, Afganistan etc, reducând astfel bătăile de cap ale autorităţilor în privinţa adăpostirii celor care şi-au luat lumea în cap.

În locul corturilor, municipiul de pe Timiş ar avea suficiente spa­ţii de locuit, mai ales că iar­na bate la uşă şi bieţilor oa­meni le trebuie un acoperiş dea­supra capului şi nu corturi de pânză.

La un simplu calcul, în oraş ar putea poposi în jur de o mie de transfugi. Jumătate din ce poate oferi toată Ro­mâ­nia. Ar face ”casă bună” cu noi lugojenii, într-un oraş mul­ti­cul­tural şi multietnic.

O parte pot locui liniştiţi în fostul bloc M.Ap.N de pe strada Ti­mi­şoa­rei, în cele mai decente con­di­ţii. Alţii ar putea fi găzduiţi de luxoasa bază Tirol, iar cei care ră­mân pot umple odăile im­pe­riale ale fostei garnizoane de pe Banatului.

Edilii locali au a­vut grijă să le amenajeze şi să o­fere acolo condiţii de trai de cel puţin trei stele hoteliere, ast­fel că dacă vor ajunge la Lu­goj, bieţii oameni se vor con­verti şi la ortodoxie, numai să nu fie obligaţi să părăsească fru­moasa şi liniştita urbe.

Şi ca să dăm dovadă de ospitalitate, dem­nitate şi spirit umanitar, su­plimentăm şi cota de hrană la 10 lei pe zi, faţă de cât le pot oferi guvernanţii de la Bucu­reşti în prezent – 3 lei pe zi.

Fon­durile au rămas neatinse de când a fost rezolvată problema câinilor vagabonzi, adoptaţi de nemţi, elveţieni şi austrieci.

Har Domnului, migranţii pot primi şi locuri de muncă în mul­tinaţionalele de la mar­gi­nea oraşului şi ar scuti con­du­ce­rea acestora să mai cheltuie bani pe motorină pentru a a­du­ce muncitori din alte judeţe.

Astfel s-ar rezolva şi problema deficitului demografic şi toată lu­mea ar fi mulţumită. Doar că, toate aceste lucruri par un vis greu realizabil, chiar şi în prag de alegeri locale.

La Pri­mă­rie, încă mai sunt vreo opt sute de cereri pentru locuinţe, şi nu depuse de străini, ci de lu­go­jeni, spaţiile locative a­min­­tite mai sus arată mai rău decât după un bombardament al armatei statului islamic, iar câinii au reapărut pe străzi, mai mari, mai graşi şi mai frumoşi, toc­mai din cauză că mănâncă mai mult şi mai bine decât un bol­nav internat la spital.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

8 Comentarii on Să vină migranţii la Lugoj!

 1. Incercati sa cresteti ratingul ziarului scriind cancan-uri?Si oricat nu ne-ar placea noua de ei ”marfa” nu cred ca putem numi pe nici un om.

 2. Romania e cu maxim 15% mai buna ca Siria. Sa te chinui sa fugi dintr-o tara,sa-ti risti viata pentru 15% mai mult ar insemna sa fii nebun. Un refugiat n-are ce sa caute in Romania. Inainte de razboi el avea 250 de dolari salariul acolo. Sa vina aici pe 200? Daca intrebi oamenii aceia unde e Romania, habar n-au sa-ti raspunda. Daca apuca sa intre in tara isi dau seama dupa miros ca pute mai rau ca in Siria si pleaca fara sa stea pe ganduri. Nu accepta ei cazari in Austria/Serbia si vor accepta in Romania? Nu mai credeti tot ce vedeti la televizor.
  Aproape toti vizeaza Germania.

 3. Astia inimosii, care vor sa ajute, sa ia acasa un boschetar, o persoana fara adapos sau macar un caine vagabond de pe strazile orasului si sa o lase mai moale cu refugiatii.

 4. Articolul este foarte bun, reflecta realitatea. Si pana la urma ce imi pasa mie de refugiati cand eu lucrez pe un salariu de rahat si ai mei isi dramuie banii de medicamente!

 5. Ar trebui sa nu faceti pamflet pe seama necazurilor oamenilor. Cum te-ai simti daca ai fi tu intr-o situatie de plans ,iar eu as „pamfleta” pe tema asta ? O gluma cu adevarat, este aceea care-i face sa zambeasca sau sa rada atat pe cel care o spune, cat si pe cel care o asculta.Aici pamfletul tau are doar o valoare mica de misto tipic dambovitean atat de pagubos. In chestiuni serioase avem nevoie de abordari , comentarii si atitudini serioase . Misto poate sa faca orice mediocru de pe strada . Dar d-ta ai pretentii de scriitor la ziar , nu ?

 6. … si comentariul meu , tot pamflet era !!! :))))

 7. Articolul este un pamflet, astfel că vă rugăm să-l trataţi ca atare, fără comentarii tendenţioase. Mulţumim

 8. fratilor voi nu v-a ganditi ca daca vin astia la lugoj vor incepe furturi si spargeri de locuinta ? cat i putem intretine o luna ? 2 luni ? reveniti-va fratilor la realitate .

  nu avem nevoie de batai de cap sincer

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE