"> S-a stins un veteran al presei bănăţene – Redesteptarea

S-a stins un veteran al presei bănăţene

 S-a stins un veteran al presei bănăţene

Luni, 25 martie, a fost condus pe ultimul drum Ion Dancea, un veteran al presei timişorene. Avea 79 de ani, o carieră de decenii  şi era extrem de ataşat de locurile natale, comuna timişeană Criciova.

Înainte de 1990, a fost corespondent la ”Scânteia Tineretului”, apoi cariera lui s-a confundat cu publicaţia timişoreană ”Renaşterea Bănăţeană”, cu scurte popasuri la ”Prima Oră” şi ”Realitatea bănăţeană”. O perioadă, a fost în conducerea  Asociaţiei Presei Timişorene.

”Ion Dancea a făcut parte dintr-o generaţie de jurnalişti de mare valoare, alături de nume care vor rămâne în istoria presei bănăţene, precum Nicolae Pîrvu, Ion Marin Almăjan, Ildiko Achimescu, Ioan Jurca Rovina, Mirel Brateş, Ion Medoia şi Ioana Cezar. Bun cunoscător al agriculturii moderne, s-a ocupat în principal de zona social-economică, în special de agricultură. De altfel, are un băiat care este cadru la Unoversitatea de Ştiinţe Agricole a Banatului”, ne-a declarat jurnalistul Dumitru Oprişor, coleg de redacţie la ”Renaşterea bănăţeană”.

Scriitorul şi jurnalistul Ilie Chelariu, care a lucrat la secţia economică de la ”Renaşterea bănăţeană” a postat, la rândul lui, pe facebook: “Îi păstrez o amintire frumoasă acestui coleg cumsecade şi valoros profesionist! Fie-i odihna lină!”.  

În ultimii ani ai vieţii, Ion Dancea s-a retras la casa părintească, unde a redescoperit mai vechea pasiune a tâmplăriei.

cristi

1 Comment

  • Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: