Ultima oră

Ruladă de pui cu şuncă şi legume

MondialEste, şi va fi mereu, carnea preferată din care să faci o ruladă bună şi savuroasă. Oricine poate rula ceva în carnea de pui, apoi să o dea la cuptor, să-i adauge un sos bun şi gata masa.
Rulada de pui cu şuncă şi legume poate fi servită atât pe post de aperitiv, cât şi fel principal de mâncare, însoţită de o garnitură de cartofi sau de orez.

INGREDIENTE:

– 1 piept mare de pui;
– 3 felii de caşcaval;
– 2 felii de şuncă;
– 50 g carne tocată de porc;
– 1/2 ceapă roşie;
– 1/2 ardei roşu;
– 1/2 ardei verde;
– 1 morcov fiert;
– sare, piper, boia dulce, cimbru;
– 50 g vin alb;
– 3 linguri ulei de măsline.

PREPARARE:

Călim carnea tocată de porc cu ceapă tocată mărunt într-o lingură de ulei, având grijă să o condimentăm cu sare, piper şi puţin cimbru. Pieptul de pui îl tăiem astfel încât să obţinem o bucată întinsă şi subţire. Batem cu ciocanul de carne pentru a frăgezi, apoi condimentăm cu sare şi piper. Acoperim cu caşcaval, apoi cu şuncă. Punem carnea tocată peste şuncă, o întindem uniform, apoi punem câte o felie de ardei verde, ardei roşu şi morcov fiert. Rulăm pieptul de pui şi îl strângem cu o sfoară. Trebuie să avem grija să strângem bine capetele, astfel încât să nu ne iasă umplutura din ruladă.
Îmbrăcăm rulada în folie de staniol şi o dăm la cuptor pentru 20 de minute la 200°C. După acest interval scoatem folia, turnăm vinul peste carne, apoi uleiul de măsline, presărăm sare, piper, cimbru şi boia. Dăm rulada înapoi în cuptor până se rumeneşte.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE