- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Ruladă de fașirt în tavă de chec

Mondial [1]Faşirt, şi pe nemţeşte şi pe ungureşte, înseamnă chiftea. Reţeta se găteşte în cuptor, în forma de chec şi e simplu de făcut.

Se serveşte cu garnitură de cartofi piure, dres cu lapte şi unt, sau cartofi ”răzăliţi” cu ceapă, alături de un sos dulce-acrişor, de vişine.

Ingrediente (8 porții)

Pentru umplutură:

Preparare

Carnea o treci de două ori prin maşina de tocat.

O condimentezi cu sare, nucşoară şi piper şi căleşti ceapa tocată mărunt câteva minute, într-o tigaie cu puţină untură de porc sau ulei, la foc mic.

Laşi să se răcească, transferi într-un bol în care adaugi: muştarul, un ou, ceapa călită şi căţeii de usturoi zdrobiţi.

Truc. Pune în compoziţie şi o lingură de untură de porc sau zeamă de carne, dacă ai. Îi va da gustul tradiţional.

Iei o tavă de chec (nu de cozonac) şi o tapetezi, fie cu hârtie de copt, fie cu ulei şi făină. Pui jumătate de compoziţie în tavă, adaugi cele trei ouă fierte, întregi şi acoperi cu restul de compoziţie.

Ungi pe deasupra rulada de fașirt cu un galbenuş de ou subţiat cu apă.

Coace rulada de carne la 175° în cuptorul preîncălzit, timp de 35 de minute, sau până se rumeneşte.

Bine de ştiut. Poţi coace şi în baie de apă, atunci timpul de gătire este de aproximativ 50 de minute. Pentru aceasta, pui tava de chec într-o altă tavă cu pereţii adânci, pe care o umpli cu apă trei sferturi, sub buza tăvii. în acest mod, nu mai e nevoie să căleşti carnea înainte (elimini pasul 2 din reţetă).