Ultima oră

Ruladă de fașirt în tavă de chec

MondialFaşirt, şi pe nemţeşte şi pe ungureşte, înseamnă chiftea. Reţeta se găteşte în cuptor, în forma de chec şi e simplu de făcut.

Se serveşte cu garnitură de cartofi piure, dres cu lapte şi unt, sau cartofi ”răzăliţi” cu ceapă, alături de un sos dulce-acrişor, de vişine.

Ingrediente (8 porții)

  • 2 linguri untură de porc
  • 2 cepe albe
  • 1 linguriță muștar
  • 1 vârf nucșoară
  • 1 ou
  • 3 căței usturoi
  • 250 g carne tocată de porc
  • 250 g carne tocată de vită
  • sare
  • 1 vârf de cuțit piper

Pentru umplutură:

  • făină
  • 3 ouă fierte tari
  • ulei de floarea-soarelui
  • mărar
  • pătrunjel

Preparare

Carnea o treci de două ori prin maşina de tocat.

O condimentezi cu sare, nucşoară şi piper şi căleşti ceapa tocată mărunt câteva minute, într-o tigaie cu puţină untură de porc sau ulei, la foc mic.

Laşi să se răcească, transferi într-un bol în care adaugi: muştarul, un ou, ceapa călită şi căţeii de usturoi zdrobiţi.

Truc. Pune în compoziţie şi o lingură de untură de porc sau zeamă de carne, dacă ai. Îi va da gustul tradiţional.

Iei o tavă de chec (nu de cozonac) şi o tapetezi, fie cu hârtie de copt, fie cu ulei şi făină. Pui jumătate de compoziţie în tavă, adaugi cele trei ouă fierte, întregi şi acoperi cu restul de compoziţie.

Ungi pe deasupra rulada de fașirt cu un galbenuş de ou subţiat cu apă.

Coace rulada de carne la 175° în cuptorul preîncălzit, timp de 35 de minute, sau până se rumeneşte.

Bine de ştiut. Poţi coace şi în baie de apă, atunci timpul de gătire este de aproximativ 50 de minute. Pentru aceasta, pui tava de chec într-o altă tavă cu pereţii adânci, pe care o umpli cu apă trei sferturi, sub buza tăvii. în acest mod, nu mai e nevoie să căleşti carnea înainte (elimini pasul 2 din reţetă).

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE