- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Ruladă de curcan cu spanac

Mondial [1]Pentru a profita de be­ne­fi­ciile cărnii, trebuie să luăm în con­siderare şi modul de pre­pa­ra­re al acesteia.

Primul pas este să îndepărtăm pielea cur­ca­nului, deoarece conţine nu­mai grăsime.

Fiecare mod de gă­tire al cărnii are avantaje şi de­zavantaje, dar pentru o pre­pa­rare sănătoasă trebuie să ţi­nem cont de câteva aspecte.

Dacă sunteţi interesaţi de nu­mă­rul caloriilor pe care le con­sumăm, trebuie să ştim că par­tea cea mai puţin calorică a căr­nii de curcan este pieptul, gă­tit la grătar.

Pulpele fiind mai bogate în calorii, este re­co­mandat să fie gătite după ce în­depărtaţi pielea sau să nu con­su­maţi pielea chiar dacă aţi gă­tit pulpele cu tot cu ea. Carnea de curcan, fără piele, are apro­xi­mativ 120 calorii/100 g.

Ingrediente

Mod de preparare

Speli spanacul, îl toci şi apoi îl căleşti 5 minute într-o tigaie cu unt.

Adaugi sare, piper şi us­turoi pisat. Laşi umplutura să se răcească bine şi apoi adaugi ouăle bătute spumă.

Filetezi piep­tul de curcan cât mai sub­ţire, îl netezeşti şi îl asezonezi cu sare şi piper, după gust, apoi îl laşi să se frăgezească 20 de minute în frigider. Scoţi de la rece fileurile de curcan şi le pui pe o suprafaţă plană.

Torni um­plutura de spanac, aşezi dea­supra feliile de mozzarella şi rulezi pieptul cât mai strâns, prinzi cu scobitori sau îl legi cu sfoară şi apoi îl aşezi într-o ta­vă încăpătoare, împreună cu su­pa strecurată de legume.

Ungi rulada cu unt, acoperi cu folie de aluminiu înţepată în câ­teva locuri şi coci circa 45 de mi­nute. Ai grijă ca folia să nu a­tingă preparatul, apoi o în­de­părtezi şi mai laşi 15 minute.

Tai rulada după ce se răceşte bi­ne, aşezi feliile pe o farfurie şi decorezi după dorinţă. Tot a­cest preparat merge cu un pi­laf de orez cum doar gos­po­di­nele ştiu să facă!