[1]Pentru a profita de beneficiile cărnii, trebuie să luăm în considerare şi modul de preparare al acesteia.
Primul pas este să îndepărtăm pielea curcanului, deoarece conţine numai grăsime.
Fiecare mod de gătire al cărnii are avantaje şi dezavantaje, dar pentru o preparare sănătoasă trebuie să ţinem cont de câteva aspecte.
Dacă sunteţi interesaţi de numărul caloriilor pe care le consumăm, trebuie să ştim că partea cea mai puţin calorică a cărnii de curcan este pieptul, gătit la grătar.
Pulpele fiind mai bogate în calorii, este recomandat să fie gătite după ce îndepărtaţi pielea sau să nu consumaţi pielea chiar dacă aţi gătit pulpele cu tot cu ea. Carnea de curcan, fără piele, are aproximativ 120 calorii/100 g.
Ingrediente
- 600 g piept de curcan
- 350 g spanac proaspăt
- 6 feliuţe de mozzarella
- 3 căţei usturoi
- 2 ouă
- 50 g unt
- 200 ml supă strecurată de legume
- sare
- piper
Mod de preparare
Speli spanacul, îl toci şi apoi îl căleşti 5 minute într-o tigaie cu unt.
Adaugi sare, piper şi usturoi pisat. Laşi umplutura să se răcească bine şi apoi adaugi ouăle bătute spumă.
Filetezi pieptul de curcan cât mai subţire, îl netezeşti şi îl asezonezi cu sare şi piper, după gust, apoi îl laşi să se frăgezească 20 de minute în frigider. Scoţi de la rece fileurile de curcan şi le pui pe o suprafaţă plană.
Torni umplutura de spanac, aşezi deasupra feliile de mozzarella şi rulezi pieptul cât mai strâns, prinzi cu scobitori sau îl legi cu sfoară şi apoi îl aşezi într-o tavă încăpătoare, împreună cu supa strecurată de legume.
Ungi rulada cu unt, acoperi cu folie de aluminiu înţepată în câteva locuri şi coci circa 45 de minute. Ai grijă ca folia să nu atingă preparatul, apoi o îndepărtezi şi mai laşi 15 minute.
Tai rulada după ce se răceşte bine, aşezi feliile pe o farfurie şi decorezi după dorinţă. Tot acest preparat merge cu un pilaf de orez cum doar gospodinele ştiu să facă!