Ultima oră

Ruladă de ciocolată și căpșune

Ingrediente (8 porții)

  • 100 g zahăr
  • 100 g ciocolată neagră
  • 30 g pudră de cacao
  • 300 ml smântână dulce
  • 6 ouă, separate
  • 2 linguri faină
  • 2 linguri lapte

Preparare

Se încălzește cuptorul la 180° C. Se pregătește o tavă pentru rulouri care va fi unsă cu unt. Se tapetează apoi cu hârtie de copt.

Se mixează într-un bol gălbenușurile cu zahărul. Se adaugă pudra de cacao și făina, după care se toarnă ciocolata topită la bain-marie și laptele. Se amestecă bine. Într-un bol separat se bat albușurile spumă.

Se toarnă jumătate din compoziție peste spuma de ouă și se amestecă constant, apoi și cealaltă jumătate. Se răstoarnă mixtura în tava pregătită și se nivelează suprafața.

Se lasă la cuptor 10-12 minute. Când s-a răcit, se scoate pe un prosop umed și se rulează. Se lasă rulată 5 minute, după care se rulează înapoi.

Pentru cremă, se amestecă într-un bol, cu ajutorul unui mixer, smântâna dulce până când se obține frișcă. Se toarnă peste blat și se întinde bine, lăsând 3 cm distanță până la margini. Se rulează încet prăjitura.

Se servește cu căpșune.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE