Ultima oră

Ruladă de cașcaval

Mondial

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 3 linguri de făină pline cu vârf
  • 500 ml lapte
  • 5 ouă
  • 1 linguriță sare
  • 350 gr cașcaval

Mod de preparare

Untul îl punem la topit într-o cratiță cu fundul gros. Adăugăm cele 3 linguri de făină și amestecăm bine să nu se facă cocoloașe. Treptat adăugăm laptele amestecând continuu și lăsăm pe foc până ce compoziția se îngroașă, având consistența unei smântâni. Luăm cratița de pe foc și adăugăm o linguriță de sare.

Separăm ouăle, iar gălbenușurile le adăugăm pe rând în compoziția cu lapte, mixând bine după fiecare.
Albușurile le batem spumă tare cu un praf de sare, apoi le încorporăm cu mișcari ușoare, de jos în sus, în compoziția cu gălbenușuri.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Turnăm compoziția într-o tavă de dimensiuni 28/40 tapetată cu hârtie de copt, și o dăm la cuptor pentru 20-25 minute, până se rumenește ușor deasupra.

Scoatem tava cu grijă din cuptor și o lăsăm două minute să se odihnească, apoi o acoperim cu hârtie de copt și întoarcem tava cu fundul în sus printr-o mișcare fermă. Rulăm blatul ajutându-ne de hârtia de la bază și-l lăsăm la răcit.

Pentru umplutură am folosit cașcaval simplu combinat cu afumat, dar cred că se pot face orice combinații de brânzeturi, inclusiv cu carne și legume. Așadar am dat cașcavalul pe răzătoarea cu găuri mari, am desfăcut rulada, am pus umplutura și am rulat din nou. Am mai introdus rulada la cuptor pentru 5 minute, tot la 180 de grade, pentru a se închega umplutura.

Servim cu mare poftă ca aperitiv sau la micul dejun lângă o cană mare de lapte sau o cană cu cafea petru cine preferă varianta asta.

Pofta bună!

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE