- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Romii care au bătut cu bâte și furci un bărbat în plină stradă, la Buziaș, condamnați la închisoare. Șeful clanului: șapte ani după gratii

Mondial [1]Magristratul Tribunalului Timiș care a judecat dosarul de tentativă de omor în care membrii unui clan de rromi de la Buziaș, Petrovici Ion (foto: pressalert.ro), Petrovici Nicki și Petrovici Angelo sunt acuzați că în luna ianuarie a acestui an, pe o stradă din Buziaș „au lovit partea vătămată S.F.A., în repetate rânduri, cu o ţeavă metalică la nivelul capului şi corpului,producându-i leziuni multiple,care i-au pus viaţa în pericol şi au necesitat pentru vindecare un număr de 50 de zile de îngrijiri medico-legale”.

În urma procesului judecat la Tribunalul Timiș, liderul clanului Ion Petrovici a fost condamnat la șase ani și jumătate de închisoare pentru tentativă de omor calificat. Acestei pedepse i s-a aplicat un spor de șase luni, urmând ca Ion Petrovici să execute șapte ani de închiosare. Fiul cel mare al baștanului, Petrovici Nicki, arestat și el în dosar, a fost condamnat la cinci ani și patru luni de închisoare cu executare. Mezinul familiei, Petrovici Angelo, care a fost și el implicat în scandal, dar este minor, va fi internat într-un centru educativ pe o durată de doi ani.

Prin sentința emisă, care nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs, judecătorul a dispus și plata către victim care a fost desfigurată în scandal a unor daune morale de 10.000 de euro. Judecătorul a dispus și confiscarea armelor albe din scandal: „una bucată țeavă curbată la unul din capete (ridicată din maşina inculpatului Petrovici Ioan), una bucată furcă, un par (din lemn)”.

Cu ocazia ultimului termen din proces, care a avut loc marți, la Tribunalul Timiș, liderul clanului Petrovici a cerut clemența judecătoarei susținând că a intervenit în scandal pentru a-și apăra copiii care riscau să fie linșați. Imaginile surprinse de un martor al evenimentului dovedesc contrariul.