- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Robo, profesor de street dance la Şcoala de Arte!

Mondial [1]Dansatorul lugojean Robo, alias Cristian Novac, cel care a făcut furori la „Românii au talent”, dar şi prin apariţiile sale alături de vedete de primă mână ale show biz-ului autohton, precum Loredana, este profesor de street dance la Şcoala de Arte din Lugoj. În acesată vară, el s-a alăturat eforturilor asociaţiei „Fusion of Arts” pentru a resuscita instituţia lugojeană de arte.
„Am mai predat în 2004 la Şcoala de Arte, dar atunci aveam mai mult repetiţii cu trupa DFC, apoi am fost plecat la “Românii au talent”. După ce m-am întors, trupa s-a despărţit. În 2013, am reluat şcoala de streetdance – The Joy of Moves – pe care am deschis-o în 2013. Având spectacole prin ţară, de şcoală s-a ocupat şi Rebeca Tomescu, una din cursantele mele din 2004”, a declarat Robo pentru „Redeşteptarea”.

La şcoala street dance sunt trei grupe – începători, mediu şi avansaţi. De ultimii se ocupă Cristian Novac, devenit între timp „Profesor Robo” la Lugoj.

„Pe avansaţi îi preiau eu, în ideea de a fi capabili să susţină un spectacol cap-coadă pe scene mari, chiar şi în afara ţării. Am o trupă de avansaţi pe care vreau să o scot la spectacole afară. În total sunt vreo 15 copii acum”, precizează Robo.

Dintre aceştia, el dă un singur nume: Gabriel Bodaciu, care a impresionat publicul la mai multe spectacole: Coder Dojo, serbarea Colegiului „Brediceanu” de la teatru, ori ca invitat special la emisiunea „Serviţi, vă rog” de la Antena 1.

Robo pune accent în cursurile sale pe tehnică, mişcare scenică, popping, animation, animatronic, electric boogie – termeni de specialitate în arta unui dans care nu e deloc simplu.

„Să ştiţi că predau şi tehnici de autocontrol, pentru că o şedinţă de dans împrumută multe de la artele marţiale, ca tehnici orientale de concentrare”, arată Robo.

El mai pune accent pe muzicalitatea personalităţii dansatorului, îl ajută să-şi dezvolte „profilul interior, acel personaj unic pe care apoi îl scoţi la lumină, pe scenă”.

Robo, care este singurul dansator ce susţine cursuri de street dance (recent a avut un workshop la şcoala de dans „White Steps” din Timişoara) predă la Şcoala de Arte în cadrul taberei organizate de Asociaţia Fusion of Arts, al cărui membru este.

Se gândeşte ca în viitor să introducă tot aici şi Tai Chi, lecţii de arte marţiale orientale. Mai multe amînunte despre tabără şi activitatea lui Robo ca profesor de dans le puteţi descoperi la adresa streetdancelugoj.com.