"> Revoluția, trecut și prezent! Împlinirea a 30 de ani de libertate, marcată la Hasdeu – Redesteptarea

Revoluția, trecut și prezent! Împlinirea a 30 de ani de libertate, marcată la Hasdeu

 Revoluția, trecut și prezent! Împlinirea a 30 de ani de libertate, marcată la Hasdeu

Se împlinesc 30 de ani de la Revoluția anticomunistă din Decembrie 1989, iar elevii Liceului Teoretic ”Iulia Hasdeu” și-au propus ca la sfârșit de semestru I al anului școlar 2019-2020 să realizeze o serie de activități de comemorare a victimelor sângerosului eveniment

Prima dintre acestea a fost o amenajarea unei expoziții în cadrul instituției de învățământ din municipiu. Aceasta poartă numele ”30 de ani de libertate” și cuprinde fotografii realizate în timpul Revoluției de la Lugoj. Instantaneele expuse sunt însoțite și de scurte texte explicative.

De asemenea, elevii de la Hasdeu s-au înscris cu lucrări tematice și la concursul ”Revoluția română din 1989, la 30 de ani de libertate”, organizat de Asociația ALTAR 1989.

Ultimă săptămână din semestru este rezervată pentru vizionări de filme și materiale despre Revoluția din 1989 și despre rolul lugojenilor în acest eveniment istoric al țării noastre, accentuându-se faptul că Lugojul a fost cel de-al doilea oraș liber de comunism din România.

Adelina Tomescu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: