"> Restanțierii pun în pericol alimentarea cu apă! Meridian 22 nu mai iartă pe nimeni și nu mai acceptă eșalonări de plată | Redesteptarea

Restanțierii pun în pericol alimentarea cu apă! Meridian 22 nu mai iartă pe nimeni și nu mai acceptă eșalonări de plată

 Restanțierii pun în pericol alimentarea cu apă! Meridian 22 nu mai iartă pe nimeni și nu mai acceptă eșalonări de plată

Restanțierii la consumul de apă din rețeaua municipală pun în pericol activitatea de furnizare a apei către populația din Lugoj, Tapia și Măguri.

Sumele neplătite, acumulate de rău platnici, în ultimele două luni au redus lichiditățile și posibilitățile operatorului de apă-canal din Lugoj, societatea Meridian 22, de a face plățile către furnizorii de echipamente, substanțe și energie electrică.

Conturile Meridian au fost chiar blocate de către Retim din cauza unei restanțe de plată de circa 1000 de lei.

Pentru a stabiliza situația financiară Meridian 22 a anunțat că de săptămâna viitoare va începe să-i debranșeze pe cei care locuiesc la case în Lugoj, Tapia și Măguri, care nu și-au achitat facturile de plată, fiind în evidențe cu sume restante considerabile.

Sunt unele familii, care locuiesc în apropierea grădiniței de pe lângă Școala nr. 4, care sunt înregistrate cu datorii de 7000 de lei. În total, suma pentru care operatorul a declanșat măsurile de recuperare forțată se ridică la 371.000 de lei, pentru facturi neîncasate mai mari de 60 de zile.  

Meridian 22 invită restanțierii să vină la casierie să achite restanțele înainte ca termenul din preavizul de plată să expire și utilajele de debranșare să ajungă la adresele din listă. În această săptămâna a început trimiterea preavizelor de plată la peste 300 de adrese, într-un ritm de 30 pe zi. Nu vor mai fi acceptate eșalonări de plată. După cele cinci zile de preaviz restanțierii vor fi debranșați fără alt avertisment. Suplimentar, rău-platnicii vor fi acționați și în instanță. Costul debranșării și rebranșării se ridică la 1050 de lei și va fi suportat de către abonat, după plata restanțelor. Prin această acțiune se încearcă evitarea opririi furnizării apei în municipiu și localitățile aparținătoare. Problemele de lichidități financiare afectează plata motorinei și a energiei electrice folosite pentru instalațiile de captare și pompare a apei în sistem, a clorului și sulfatului de aluminiu, substanțe necesare pentru tratarea apei.
a comunicat Meridian 22

Debranșările vor începe în Lugojul roman, din cartierele Eftimie Murgu (Balta Lată) și Caștela. Casieria Meridian funcționează luni, miercuri și vineri între orele 8 și 15.30, iar marți și joi între orele 8 și 17.30.

Din februarie Meridian 22 va trimite facturile de plată la cei 7000 de abonați de la case din Lugoj, Tapia și Măguri prin compartimentul citire-verificare apometre.  

Leontin Tîrziu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *