Ultima oră

Reportaj din satul în care s-a născut senatorul Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta: „Neamțu ce zice, aia face. Noi votăm cu care îl cunoaștem”

Satul Ciuta din Caraș-Severin, în care s-a născut socrul lui Victor Ponta, Ilie Sîrbu, votează cu sufletul. Din dragoste pentru „domnu’ Ilie” și pentru că „domnu’ Ilie” a făcut podul de acces în sat, un bătrân îl votează pe Victor Ponta. O altă bătrână știe că „neamțu ce zice, aia face”, dar îl votează tot pe Victor Ponta pentru că îl cunoaște.

MondialSatul natal al senatorului PSD Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, se află în comuna Obreja, din apropiere de Caransebeş. Chiar dacă a plecat demult din localitate, Ilie Sârbu încă este iubit în Ciuta, iar dragostea faţă de tata socru’ s-a transferat la ginerele-candidat.

Avram Munteanu, un bătrân de 81 de ani, „pensionist” de 22 de ani îl ştie bine pe Ilie Sârbu şi a acceptat să îi facă „autobiografia”. „Tata lui a avut moară. A făcut mai mult studiile la Caransebeş. El o fost un băiat bun. Asta-i o zestre de la Dumnezeu, blândeţea asta a lui”, a spus Avram Munteanu, care îşi aminteşte că Ilie Sârbu a fost ultima dată la Ciuta în urmă cu aproximativ un an.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Când vine vorba de alegerile pentru preşedinte, Avram Munteanu, a cărui fiică e plecată „afară” la îngrijit bătrâni, e categoric. Votează cu „domnu’ Ponta”. „Aici a câştigat PSD-ul. Domnu’ Ilie Sârbu. Nici nu se poate cu altcineva.Noi pe domnu’ Ilie Sârbu îl iubim. Domnu’ Ilie e fiul satului, nu a uitat de unde a plecat. Au mai fost şi alţii, dar au uitat. Domnu’ Ilie nu a uitat de unde a plecat şi tot satul îl iubeşte”, a spus pensionarul din Ciuta.

Avram Munteanu susţine că toate partidele au fost corupte, dar  „domnu’ Ponta a promis că ia măsuri să fie corupţia independentă”. Pensionarul nici nu vrea să audă de Iohannis. „Să se ducă la el în Germania. În România avem oameni destul de deştepţi. Au fost Iliescu, Constantinescu. Vine acuma, partidul lu’ domnu Ponta. Noi nu avem români? Să se ducă la el în Germania”, a mai tunat Avram Munteanu.

Doamna Ana (74 de ani) nu se pricepe la politică. Ştie că „neamţu’ ce zice aia face”, dar votează cu Ponta pentru că pe el îl cunoaşte. „Votăm cu care îl cunoaştem”, a declarat bătrâna. O altă localnică a declarat că votează cu domnu’ Ponta pentru că „PSD-ul ăsta o mai fost şi o să mai fie”. „Iohannis e cam moale, plăpând. Mi se pare că nu ştie să vorbească, să dea replici. Dacă ar fi ştiut, ne-am fi convins, dar nu ştie să dea replicile şi ştiţi cum e. Noi tot ce vedem la televizor luăm şi de bună şi de rea”, a spus femeia în drum spre secţia de vot.

Cei care locuiesc acum în casa în care s-a născut Ilie Sârbu votează Ponta fără să stea pe gânduri. „E român de-al nostru. E consăteanul nostru. Datorită lui avem podul, e asfaltat drumul”, spune Cristian Toma, susţinut de soţia lui ieşită şi ea la geam să îl susţină pe „domnu’ Ponta”. La casa vecină, o bătrână ieşită în poartă este hotărâtă să voteze cu Ponta. „Să ferească Dumnezeu să rămânem pe mâna lu ăialalţi”, a spus bătrâna care aşteaptă de la Ilie Sârbu să o ajute cu un plaţ pentru unul din cei cinci copii pe care i-a crescut după ce părinţii le-au murit.

La secţia de votare, un bărbat care se recomandă Lae, fost coleg de şcoală al lui Ilie Sârbu, este supărat că Victor Ponta nu a returnat taxa auto, dar votează tot cu PSD. „Am votat cu PSD-ul pentru el şi pentru ginere. Îmi place directivele. Pe Iohannis în primul rând nu l-am vrut pentru că nu e român”, a mai spus domnul Lae.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale în satul lui Ilie Sârbu au votat 192 de alegători, dintre care 20 pe liste suplimentare: 116 voturi a primit Victor Ponta, 24 Iohannis, 13 Tăriceanu, iar restul au fost împărţite între ceilalţi candidaţi.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on Reportaj din satul în care s-a născut senatorul Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta: „Neamțu ce zice, aia face. Noi votăm cu care îl cunoaștem”

  1. petre bogdan AI MARE DREPTATE
    POPOR SARAC CU DUHUL ======

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE