- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Regele Mihai a murit la 96 de ani! Trupul Monarhului va fi depus la Castelul Peleș

Mondial [1]Casa Regală a României a anunțat că regele Mihai I a murit astăzi, la ora 13, la domiciliul său din Elveția, Monarhul avea 96 de ani, împliniți la 25 octombrie, și de mai bine de un an și jumătate era grav bolnav, fiind diagnosticat cu arcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Lausanne.

„Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață astăzi, 5 decembrie 2017, la ora 13 (ora României), la reședința privată din Elveția.

La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria.

În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei române va face o declarație către țară.

În cursul zilei de mâine va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, ar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din  Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

Începând de mâine, cărți de condoleanțe vor fi deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile.

Toți cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitați să o facă începând de mâine, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale”, a transmis Casa Regală.

Trupul Monarhului va fi depus la Castelul Peleș.

Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea Regelui Mihai va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.