Ultima oră

Record! Anul acesta, firma lugojeană Honeywell Life Safety a depășit 1000 de angajați

MondialFirma lugojeană Honeywell Life Safety, parte a cunoscutei multinaționale cu filiale în întreaga lume, a depășit 1000 de angajați.

Doar anul trecut, peste 250 de noi salariați și-au pus în piept ecusonul cu numele companiei. Dintre aceștia, 35 au studii superioare în domeniul electronicii.
Directorul general al firmei, ec. Paul Cără­mi­da­riu, explică de unde vine această depășire:

”Noi am fost foarte motivați să facem o treabă foarte bună pentru clienții și comenzile pe care le-am avut în anii trecuți. Am plecat cu ideea asta în minte, pentru a nu crea ceva doar pe moment, ci pentru a ne construi un prestigiu pe termen lung în cadrul corporației Honeywell, tocmai pentru ca proiectele noi să vină tot spre Lugoj. Este firesc să creezi noi oportunități acolo unde știi că se lucrează bine, se livrează la timp și la un nivel foarte bun de calitate. Echipa Honeywell Lugoj a reușit asta. 2013-2017 a fost o perioadă de perfor­manțe foarte bune în ceea ce privește calitatea la client, livrările la timp, productivitatea și costurile bine gestionate. Asta a determinat ca anul trecut să primim proiecte pentru produse noi la firma din Lugoj”.

Noi produse de viitor pe plan mondial

Înainte de primirea noilor produse, firma din Lugoj avea între 700 și 750 de angajați. Noile proiecte au fost de mare ajutor nu numai pentru firmă, ci pentru întreaga comunitate, adu­când peste 250 de noi locuri de muncă. Astfel, în acest an, Honeywell Life Safety Lugoj a depășit cifra de 1.000 de angajați, fiind printre cei mai mari angajatori din oraș.
Noile proiecte vizează domenii de mare viitor pe plan mondial, cum ar fi tehnologia necesară automobilelor electrice.

”Sunt produse de securitate, din categoria acces-control. Unele sunt noi, altele le-am fabricat aici până în 2006, au fost externali­zate în Asia și acum s-au întors la Lugoj. Altă categorie sunt produsele folosite în industria hotelieră și pe navele de croazieră și constau în relee și contoare de măsurare a curentului electric. Alte produse noi sunt cele care monitorizează curentul electric folosit la stațiile de alimentare ale mașinilor electrice, dar și în centrele de date, așa numitele server farm. Toate acestea au adus investiții noi în echipamente și extinderea numărului de angajați”, a declarat directorul Paul Cărămidariu pentru ”Redeșteptarea”.

Colac de salvare pentru disponibilizații de la ”Rieker”

Fapt îmbucurător: dintre cei 250 de noi angajați, o parte însemnată o reprezintă specialiștii cu studii superioare. Este vorba de 35 de ingineri din diferite do­menii: ingineri de testare, care vor lucra la controlul de calitate, ingineri de procese electronice etc.

”Ca forță de muncă, noi angajăm tot ce putem atrage din Lugoj, dar avem și angajați care vin din Timișoara. Unii dintre ei au lucrat la alte firme din acest domeniu de activitate. De la Rie­ker, urmează să mai recu­perăm o parte din disponibilizați. Noi am angajat deja o serie de foști angajați de la Rieker, dar adevărul e că schimbarea de domeniu e foarte mare. Unii dintre oameni s-au adaptat, alții nu. Oricum, probabil că acum, în luna iunie, vor mai veni, pentru că facem angajările de vară, ca să echilibrăm cu salariații plecați în concediu”, ne-a declarat Cărămidariu.

Prima etapă a extinderii este construirea unui depozit pentru noile produse, în suprafață de aproximativ 2000 mp, cu un regim de înălțime mai mare.

”Dacă vi se pare mult, gândiți-vă că noi, până în 2017, aveam în portofoliu cam 1.200 de produse. Acum avem 2.200, aproape dublu, ceea ce este o schimbare foarte importantă”, explică managerul.

Se lucrează pe trei și chiar patru schimburi

În aceste condiții, pentru a face față comenzilor, la Honeywell Lugoj se lu­crează pe trei, chiar și pe patru schimburi.

”Lucrăm pe două schimburi, în unele zone pe trei schimburi, iar pe altele, chiar în patru schimburi. Am fost foarte mândru și plăcut surprins de reacția angajaților, la această ne­voie de a merge pe patru schimburi, adică 12 cu 24 sau 12 cu 48. Adică, lucrezi 12 ore, ai o zi liberă, lucrezi alte 12 ore, ai două zile libere. În special doamnele cu copii ne-au spus că așa au timp mai mult să stea cu cei mici acasă. Avem deja 120 de oameni care lucrează în acest regim”, punctează directorul Paul Cărămidariu.

Practic, în acest moment, la Lugoj funcționează cea mai mare firmă de produse electronice Honeywell din Europa, iar din punct de vedere al excelenței operaționale, Lugojul este între primele trei-patru filiale din lume, poziție consolidată în prezent.

Altfel, nici nu ar fi fost încredințate noile produse firmei din Lugoj.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE