Ultima oră

Consilierii independenți în război deschis cu primarul Lugojului! Reclamații la ANI și acțiuni în instanță împotriva șefului executivului local

MondialConsilierul independent Liviu Brândușoni a depus o sesizare la ANI împotriva primarului Francisc Boldea, pe care îl acuză de conflict de interese pentru finanțarea revistei interregionale “Banatul”, a primarilor din Banatul Istoric.

Consilierul lugojean consideră că primarul se află în conflict de interese întrucât figurează în caseta de redacție și a avut chiar o interpelare pe această problemă în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Lugoj, de joi, 22 iunie, în care a fost votată o hotărâre locală privind “aprobarea cofinanțării unor publicații pe anul 2017 din bugetul local”.

“Am sesizat ANI pentru că am suspiciunea că începând cu luna iulie 2011 s-au efectuat plăți către revista “Banatul”, în condițiile în care primarul este membru în colegiul director al revistei în cauză, lucru dovedit prin faptul că apare în caseta de redacție alături de alți primari. Există instituții ale statului specializate, care se vor ocupa de clarificarea acestei probleme”, a comentat Liviu Brândușoni. Acesta a mai precizat că nu are nimic împotriva apariției revistei “Banatul” dar vrea ca acest lucru“să se facă legal”.

În răspunsul său, primarul municipiului a susținut că nu face parte din colectivul redacțional, numele său fiind menționat la fel ca al celorlalți primari, doar cu titlu onorific.

“Știu că domnul Brândușoni nu vrea să apară nimic, dar totul e legal. Nu mai fac parte din redacție de când a apărut hotărârea locală de finanțare. Nu e nici un conflict de interese. Toți primari sunt trecuți acolo de când a fost fondată revista”, a precizat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Împotriva actualei administrații este și fostul primar al Lugojului, Marius Martinescu, care a anunțat că va depune o acțiune în instanță împotriva taxei de penalizare percepută de operatorul de la deponeul ecologic de la Ghizela, care a fost facturată de către Salprest de la populație și agenții economici lugojeni. În ultima ședință a Consiliului Local, fostul edil a propus un proiect de hotărâre pentru anularea taxei de groapă, considerată profund ilegală de către acesta, restituirea sumelor facturate până în prezent lugojenilor și societăților economice și luarea unor măsuri  pentru recuperarea taxei de la operatorul deponeului.

“Vom depune o acțiune în instanță împotriva taxei de deponeu încasată de la lugojeni. Și în materialele trimise în urma solicitării noastre se recunoaște că taxa facturată de Salprest, nu are o bază legală. Cerem anularea hotărârii nr.5 din 17.02. 2017 și restituirea banilor lugojenilor”, a spus consilierul independent Marius Martinescu.

Proiectul de hotărâre propus de fostul primar nu a intrat pe ordinea de zi, întrucât nu a îndeplinit toate procedurile necesare. Marius Martinescu a respins și “aprobarea programului-contract de lucrări multianual de întreținere și reparații a fântânilor publice forate din Municipiul Lugoj”, pe motiv că finanțarea calculată și prezentată în consiliu este nejustificată.

Primăria Lugoj a propus un program întins pe cinci ani de zile, în care să fie curățate toate cele 38 de fântâni din municipiu, fiind luate în calcul câte opt fântâni anual, suma alocată numai  pentru 2017 fiind de aproape 400.000 de lei, în creștere față de 2016 când a fost de aproximativ 230.000 de lei. Fostul primar a introdus un amendament, care a fost respins la vot,  propunând o finanțare anuală în locul celei multianuale.

“De se sunt sume atât de mari la întreținerea fântânilor? Nu există o explicare a operațiunilor de întreținere care stau la baza calculelor acestor sume. Din ce este prezentat, rezultă că o întreținerea unei fântâni costă cât forarea ei. Sumele sunt aberante”, a concluzionat Marius Martinescu.

Cu toate acestea, programul de finanțare pentru următorii cinci ani a fot aprobat.

Din 2009 de când au fost construite ultimele fântâni, nu s-a nici o curățare de adâncime, iar în ultimul timp instalațiile sunt oprite periodic întrucât nu mai îndeplinesc parametrii de sănătate ceruți.

Probleme sunt la majoritatea celor 38 de fântâni, mai ales după ploaie.       

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on Consilierii independenți în război deschis cu primarul Lugojului! Reclamații la ANI și acțiuni în instanță împotriva șefului executivului local

  1. Ion Dubinciuc // 23 iunie 2017 at 22:48 // Răspunde

    Nulitatile Lugojului , Martinescu ,Luminita …….pacat ca si Brandusoni pune ,,botu”la prosteala mafiei din spatele celor doi

  2. Liviu Brindusoni // 23 iunie 2017 at 17:38 // Răspunde

    „Totul e legal. Nu mai fac parte din redacție de când a apărut hotărârea locală de finanțare. Nu e nici un conflict de interese. Toți primari sunt trecuți acolo de când a fost fondată revista”, a precizat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

    Pai daca e asa, de ce in numarul de luna aceasta domnul primar inva mai face parte din Colegiul director? Dovada e aici!
    http://revistabanatul.ro/2017banatul_iunie.pdf

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE