Ultima oră

Reacție! Societatea Civilă reclamată la Poliție pentru agresiuni și amenințări la adresa consilierilor locali

MondialConsilierii locali ai PNL, PMP, USR și independentul Marius Martinescu au înregistrat o plângere la Poliția Lugoj, în care reclamă presiunile, amenințările și agresiunile celor care fac parte din ”societatea civilă” a municipiului Lugoj.

Decizia celor șapte consilieri locali vine în urma ședințelor de consiliu și a adunării publice la care reprezentanții acestor ONG-uri au participat și au vociferat, uneori pe un ton agresiv, asupra hotărârilor luate de aleșii locali.

Totul a culminat la întâlnirea din cartierul Militari, când un consilier local a fosr stropit cu apă și trimis acasă pe motiv de ”pleacă, că mă și enervezi!”.

Expunerea consilierilor locali este următoarea:

“Către Poliţia Municipiului Lugoj, 

În atenţia Şefului Poliţiei Municpiului Lugoj

Subsemnaţii Brîndusoni Emil Liviu, Blidariu Ştefan Bogdan, Anghel Mihai, Agache Mihai, Masniță Fedor, Corneanu Cristian şi Martinescu Marius Tiberiu, domiciliati în Lugoj, în calitate de consilieri locali în Consiliul local al Municipiului Lugoj, formulăm prezenta sesizare împotriva unor persoane constituite în mai multe ONG-uri, reunite sub titulatura <<Societatea civilă Lugojeană>>, cu privire la comiterea unor fapte de agresiune şi ameninţare verbală la adresa noastră, în calitate de aleşi locali. 

Prezenta sesizare are la bază o serie de fapte petrecute în data de 27 ianuarie 2018, la o întâlnire solicitată printr-o adresă scrisă înregistrată la Consiliul Local de către locuitorii din cartier, la care s-au discutat problemele cu care aceştia se confruntă, <<societatea civilă>> a mobilizat peste 50 de persoane care au încercat să ne intimideze şi să ne alunge de la discuţii, iar pe consilierul local Brîndusoni Emil Liviu l-au stropit cu apă, pe motiv că nu votăm cum vrea Primarul Francisc Boldea. Precizăm că la această întâlnire au participat și viceprimarul municipiului Lugoj, Cristian Galescu, arhitectul șef al Municiului Lugoj, Dinel Mazilu, Directorul Direcției Tehnice, Cotizo Negrutiu și alți funcționari ai Primăriei Lugoj.

Reprezentanţii acestor ONG-uri, însoţiţi de diverse persoane care împreună se autointitulează <<Societatea civilă>> din Lugoj, între care diverşi revoluţionari, tineri şi minori cu domiciliul în alte localităţi, decât municipiul Lugoj, au participat la ultimele cinci şedinţe ale Consiliului local, începând cu şedinţa ordinară a lunii decembrie şi până la şedinţa extraordinară din luna februarie 2018 şi au făcut presiuni pe noi, consilierii locali mai sus menţionaţi, agresându-ne verbal. În şedinţa extraordinară a lunii februarie, pe lângă presiunile exercitate, reprezentanţii acestor ONG-uri şi persoanele mobilizate de aceştia, au adus şi ameninţări la adresa noastră, a consilierilor locali mai sus menţionaţi, lucru care s-a întâmplat în spaţiul public, chiar în sala de şedinţe a Consiliului local al Municipiului Lugoj.

În sprijinul celor afirmate mai sus, menţionăm că există o serie de documente, fotografii şi înregistrări video din şedinţele Consiliului Local şi de la întâlnirea cu cetăţenii din cartierul Militari, la care am participat, dar şi o serie de materiale de presă apărute în spaţiul public care pot fi puse la dispoziţia dvs.

În conformitate cu Legea nr. 393 din 28 septembrie 2004 privind Statutul aleşilor locali, actualizată,

Art. 3. – (1) Participarea aleşilor locali la activitatea autorităţilor administraţiei publice locale are caracter public şi legitim, fiind în acord cu interesele generale ale colectivităţii în care îşi exercită mandatul.

(2) În exercitarea mandatului, aleşii locali sunt în serviciul colectivităţii locale.

Art. 4. – În asigurarea liberului exerciţiu al mandatului lor, aleşii locali îndeplinesc o funcţie de autoritate publică şi sunt ocrotiţi de lege.

Art. 23. – (1) Pe întreaga durată a mandatului, aleșii locali se consideră în exercițiul autorității publice și se bucură de protecția prevăzută de legea penală.

(2) De aceeași protecție juridică beneficiază și membrii familiei – soț, soție și copii – în cazul în care agresiunea împotriva acestora urmărește nemijlocit exercitarea de presiuni asupra alesului local în legătură cu exercitarea mandatului său .

Având în vedere cele semnalate mai sus, precum şi existenţa unor semnale tot mai ample cu privire la faptul că aceste acţiuni ale ONG-urilor reunite sub titulatura <<Societatea civilă lugojeană>> vor continua şi se vor amplifica în următoarele şedinţe ale Consiliului local, vă rugăm să investigaţi toate aspectele semnalate şi să dispuneţi măsurile care se impun, atât în privinţa tragerii la răspundere a celor vinovaţi, cât şi a prevenirii unor astfel de fapte în viitor!

Consilieri locali ai Municipiului Lugoj: Brîndusoni Emil Liviu, Blidariu Ştefan Bogdan, Anghel Mihai, Agache Mihai, Masniţă Fedor, Corneanu Cristian, Martinescu Marius Tiberiu”.

Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș a confirmat depunerea dosarului, precizând că se fac cercetări asupra faptelor incriminate.

”A fost înregistrată o plângere, depusă miercuri, 14 februarie. În cauză se fac cercetări, iar dosarul a fst trimis pentru număr unic la Parchet”, a declarat Aurora Voicilă, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE