- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

„Când Dumnezeu a ţinut cu românii” – lansare de carte despre Ziua Naţională

Mondial [1]

afis-vasile-bogdanJoi, 29 noiembrie, de la ora 16, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” va avea loc lansarea unei cărţi dedicate zilei de 1 decembrie, Ziua Naţională a României.

afis-vasile-bogdan

Joi, 29 noiembrie, de la ora 16, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” va avea loc lansarea unei cărţi dedicate zilei de 1 decembrie, Ziua Naţională a României.

Autor este cunoscutul om de televiziune Vasile Bogdan, de numele căruia s-au legat unele dintre cele mai reuşite reportaje realizate la TVR Timişoara, de-a lungul anilor.

Cartea se numeşte „Când Dumnezeu a fost cu românii. 1 Decembrie 1918, o zi pentru istorie” şi a apărut la Editura „Eurostampa” din Timişoara. Vor prezenta: prof. Luminiţa Wallner Bărbulescu, istoric, fost director al Muzeului de Istorie, Etnografie şi Artă din Lugoj şi prof. dr. Dumitru Tomoni, preşedinte al Societăţii de Ştiinţe Istorice din oraş. Moderatoare va fi Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale Lugoj, organizatoare a manifestării.

Timişoreanul Vasile Bogdan este multiplu laureat al Premiilor APTR (Asociaţia Profesioniştilor din Televiziune), pentru şase filme documentare şi a primit, în 1999, Premiul de excelenţă al Asociaţiei Presei Timişorene.

Filolog de formaţie, a scris nouă cărţi până în prezent şi este membru al Uniunii Scriitorilor.