Ultima oră

Purceluș gugulesc din carne tocată în crustă de bacon prăjit

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată de vită
  • 500 g carne tocată de porc
  • 2 cartofi
  • 1 ou
  • 80 g pesmet
  • 5-6 căței usturoi
  • sare
  • piper
  • boia afumată
  • cimbru
  • pătrunjel verde
  • 4 – 5 ouă pentru fiert
  • 1 lingură oțet
  • 150 g șuncă crud-uscată

Mod de preparare:
Curățăm cartofii și îi dăm pe răzătoarea cu găuri mici.

Cele 4-5 ouă le punem la fiert în apă cu o lingură cu oțet și le fierbem la foc mediu timp de 10 minute. Strecurăm apa de pe ele și le lăsăm 1-2 minute în apă rece, apoi le putem curăța de coajă.

Putem calcula lungimea ruladei în tava folosită, pentru a afla exact de câte ouă avem nevoie.

Într-un vas mai mare punem carnea tocată (va recomand să tocați voi acasă carnea să știți ce aveți în pungă) împreună cu toate celelalte ingrediente pentru „purceluș”. Asezonați apoi omogenizați și lăsați amestecul să se odihnească 10 minute.

Între timp, forma în care vom pune „purcelușul” o ungem cu puțin unt și așezăm feliuțele de suncă crud-uscată.

Așezăm 1/2 din carnea tocată, așezăm ouăle și deasupra lor punem carnea tocată rămasă.

Marginile șuncii crud-uscată le îndoim peste purceluș și dăm tava la cuptor pentru 30 de minute, la 160 de grade (cuptorul l-am încălzit dinainte).

După trecerea timpului, scoatem tava din cuptor și o lăsăm 10 minute să se odihnească, abia apoi o scoatem din formă și o putem porționa.

Servim purcelușul cu piure de cartofi, cartofi natur sau alte legume care vă plac vouă mai mult.

Să nu uitați de salata de roșii sau castraveți.

Poftă bună!

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE