"> Pui în stil Roman – Redesteptarea

Pui în stil Roman

 Pui în stil Roman

Ingrediente:

  • 4 bucăți piept de pui si 2 aripioare
  • 1 ardei gras roșu, 1 ardei galben
  • 90 g prosciutto
  • 3 căței de usturoi pisați
  • 200 g roșii tocate
  • 130 ml vin alb
  • 150 ml supă de pui
  • ulei de măsline
  • 2 linguri capere
  • mână de pătrunjel
  • sare, piper, oregano, cimbru

Preparare:

  • Pui în stil roman după rețeta celebrei și simpaticei Giada De Laurentiis: super gustos, super ușor de făcut și mai rapid decât ai crede. O masă completă și sățioasă, pe placul întregii familii.
  • Asezonează puiul cu sare și piper și pune-l la prăjit în ulei încins, până se rumenește ușor pe toate părțile. Scoate-l pe o farfurie.
  • În aceeași tigaie, pune la călit ardeii tăiați în prealabil și prosciutto-ul, tăiat și el. Lasă la călit aproximativ 5 minute. Adaugă usturoiul, amestecă ușor. Mai lasă pe foc 1 minut. Pune roșiile, vinul și restul de condimente în tigaie. Amestecă bine.
  • Adaugă și carnea peste ingredientele din tigaie, supa de pui. Amestecă, micșorează focul, pune capacul și lasă la fiert până se pătrunde puiul (15-20 de minute).

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: