Ultima oră

Pui cu ardei

Ingrediente:

  • 800 gr carne de pui (4 pulpe su­pe­ri­oare)
  • 4 ardei grași (2 roșii, 1 verde în­chis și 1 galben)
  • 1 ceapă mare (cca 200 gr)
  • 5 căței de usturoi
  • 1 lingură pastă de roșii
  • 1 roșie medie coaptă (cca 150 gr; sau 2 roșii din conservă)
  • 100 ml vin alb
  • 1 foaie dafin
  • 1 fir cimbru
  • 3/4 linguriță semințe fenicul mă­ci­na­te
  • sare, piper, chili fulgi (am folosit piment d’espelette)
  • 3 linguri ulei

 Mod de preparare:

La început se coc ardeii, se curăță de coajă, cotoare și semințe. Se colectează tot sucul pe care-l lasă.

Dacă aveți multe semințe în suc, strecurați-l înainte de a-l folosi în rețetă.

În rețetă veți folosi tot sucul pe care-l colectați de la ardei la care adăugați apă încât să aveți 150 ml în total.

Ardeii se pot coace cu 1-2 zile înainte și se păstrează la frigider, în sucul lor.

Într-o cratiță mai largă (25-30 cm) se încinge uleiul ți se așează pulpele (presărate generos cu sare, piper negru și fulgi de chili) cu pielea în jos.

După ce se rumenesc frumos, se întorc și se prăjesc la fel și pe a doua parte.

Se scot pulpele într-un bol acoperit. Dacă puiul a lăsat multă grăsime scurgeți-o, lăsând în cratiță cam 3 linguri.

Se adaugă ceapă tăiată peștișori și se călește la foc mic până se înmoaie bine de tot (cam 10 minute), fără a o lăsa să se rumenească. Se adaugă usturoiul strivit și se călește 15 secunde.

Se adaugă pastă de roșii și se mai călește 2 minute.

Se stinge totul cu vin, roșia dată pe răzătoare (sau roșiile din conservă strivite cu furculița) și sucul de pe ardei (cu apă aferentă ca să aveți 150 ml).

Adăugați puțină sare, foaia de dafin, feniculul și cimbrul.

Aduceți sosul la fierbere. Când fierbe adăugați bucățile de pui în sos. Fierbeți mâncarea cu capac, la foc mic, timp de aprox. 40-45 minute. Scoateți puiul fiert din mâncare.

Adăugați ardeii tăiați fâșii de cca 1cm. Fierbeți sosul cu capac încă 15 minute.

În acest timp dregeți sosul de sare și chili (dacă îl doriți mai picant).

Așezați puiul înapoi în sos și mai fierbeți fără capac încă 5 minute. E mai bun dacă e lăsat să stea măcar 1-2 ore să se amestece gusturile.

E bun cald cu orez, cartofi sau mămăliguță.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE