Ultima oră

Proiectul transfrontalier pentru instalații de panouri solare la creşe şi grădinițe, blocat în Consiliul Local

MondialProiectul transfrontalier demarat între municipiul Lugoj şi localitatea Pancevo, din Serbia, pentru implemen­ta­rea unui sistem de producere a apei calde menajere la mai multe instituţii din oraş a fost blocat în consiliul local, la ultima şedinţă, din 27 a­prilie.

Din cauza votului ne­gativ finanţarea proiectului poate fi pierdută, dacă până la sfârşitul acestei luni nu se depune dosarul necesar. Mai mult vor trebui returnaţi şi banii folosiţi deja pentru documentaţia de proiectare.

“Aşa cum noi am anunţat în mai multe rânduri, Lugojul a câştigat împreună cu Pan­ce­vo, din Serbia, un proiect transfrontalier cu finanţare europeană pentru montarea de panouri solare pentru producerea de apă caldă me­na­je­ră la mai multe grădiniţe şi creşe din municipiu, precum şi la cantina de ajutor social şi căminul pentru vârstnici d­e pe strada Anişoara O­deanu. Până acum am folosit împreună cu partenerii noştri 300.000 de euro pentru do­cu­mentaţiile  tehnice. Pentru a putea continua proiectul şi a primi un milion de euro, atât cât am cerut noi pentru cele şapte instituţii pe care le avem cuprinse în program, trebuia să prezentăm extrasele de carte funciară la zi pentru fiecare amplasament, dar pentru aceasta trebuia să rectificăm anumite suprafeţe care trebuia transformate din stânjeni, aşa cum a fost în 1850, în metri pătraţi, sistemul actual de referinţă. Con­silierii Marius Martines­cu, Liviu Brânduşoni, Mihai Anghel şi Bogdan Blidariu nu au votat aceste rectificări şi ca urmare riscăm acum să pierdem întreaga finanţare şi să dăm şi banii de pe do­cu­mentaţii, înapoi. Sperăm ca aceşti consilieri să de­pă­şeas­că respectivul act de iresponsabilitate faţă de copiii din grădiniţe şi creşe, faţă de nevoiaşii de la cantina de ajutor şi faţă de vârstnicii de la căminul oraşului şi să în­ţeleagă că este necesară dezvoltarea oraşului şi nu blo­carea lui”, a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Proiectul urmează să fie supus din nou aprobării consiliului local la prima şedinţă ce va fi convocată în această lună.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on Proiectul transfrontalier pentru instalații de panouri solare la creşe şi grădinițe, blocat în Consiliul Local

  1. Liviu Brindusoni // 3 mai 2017 at 21:31 // Răspunde

    Francisc Boldea declara, conform Procesului verbal al sedintei Consiliului Local din data de 27 octombrie 2016: „Toata documentatia care va fi platita, este o parte a unui proiect pe care noi l-am facut deja de un an”. Adica in 2015! Adevaratul act de iresponsabilitate este sa vi in anul 2017, la doi ani dupa ce ai declarat ca ai facut deja proiectul si ai cheltuit banii si sa spui ca nu ai transformat stanjenii in metri patrati. Pai cine te-a stanjenit? Daca s-ar fi dorit, rectificarea suprafetelor de teren se putea realizata inainte de implicarea in acest proiect, doar ca primarul profesor inginer nu prea are habar de cronologia lucrurilor si a masurilor care trebuie luate atunci cand implici municipiul in realizarea unor proiecte europene si in procesul de realizare a documentatiilor referitoare la Studiul de Fezabilitate, Proiectul Tehnic si Auditul Energetic. Nu e asa de simplu ca sfintirea de la Bazinul acoperit! Sigur, e mai complicat cand vine vorba de fonduri europene, insa sub acest demers derulat sub cupola unui proiect transfrontalier, se ascunde de fapt intentia prin care se incearca „legalizarea” unei ilegalitati, prin care aproape 2000 de metri patrati, raman in „proprietatea” cetatenilor ale caror gradini se intind abuziv de ani de zile, peste terenurile gradinitelor. E timpul sa inteleaga ca dezvoltarea orasului nu inseamna continuarea si acoperirea ilegalitatilor!

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE