Ultima oră

Proiecţie de film despre familia regală, la Lugoj, în această seară la English Pub

Filmul a fost realizat de jurnalista Marilena Rotaru, de la Televiziunea Română, cu ocazia împlinirii a 85 de ani de către Majestatea Sa

MondialProiecţie inedită de film la Colţul de cultură – English Pub: joi, 30 octombrie, la cunoscutul club lugojean va avea loc prezentarea filmului „Mihai I, Regele Românilor”.

Proiecţia are loc de la ora 19.30 şi va fi însoţită de o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Naţionale pentru reinstaurarea Monarhiei. Filmul a fost realizat de jurnalista Marilena Rotaru, de la Televiziunea Română, cu ocazia împlinirii a 85 de ani de către Majestatea Sa. Premiera documentarului a avut loc la Atheneul Român. Potrivit descrierii TVR, filmul conţine imagini în premieră ale unor evenimente, ascunse publicului la data producerii lor. Este vorba despre ziua de 24 decembrie 1990, când, venind în România să se închine la mormintele strămoşilor (Regele Carol I, Regina Elisabeta, Regele Ferdinand şi Regina Maria), Regele Mihai I şi o parte a Familiei Regale (Regina Ana, Principesele Margareta şi Sofia) au fost întorşi cu armele din drum şi obligat să se întoarcă în Elveţia.

regele-mihai-si-marilena-rotaru-aug--1994_83902700

Un alt moment prezentat în premieră este cel din 7 octombrie 1994, când Regele Mihai a fost întors, de asemenea, de pe aeroport, continuând să fie singurul român căruia nu i se dădea voie să vină în ţară. Alături de imagini din arhiva personală, creată de-a lungul a douăzeci de ani (începând cu primul interviu realizat la Versoix, în 1991), Marilena Rotaru realizează portretul Regelui Mihai cu documente unice, înregistrate cu Majestatea Sa. Imaginile de arhivă sunt completate de mărturiile ASR Prinţului de Walles, precum şi cele ale unor personalităţi de prim plan ale societăţii româneşti şi universale ca: Eugen Ionescu, istoricii Neagu Djuvara, acad. Al. Zub, Ioan Scurtu, Corneliu Coposu, prof. Ion Zamfirescu, Doina Cornea, Al. Paleologu.

Mesajul filmului realizat de Marilena Rotaru este că monarhia a fost cea mai prosperă şi armonioasă perioadă din istoria României, iar Regele Mihai este şi la această oră cea mai înaltă instanţă morală a românilor.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on Proiecţie de film despre familia regală, la Lugoj, în această seară la English Pub

 1. Traiasca Regele ! // 31 octombrie 2014 at 10:14 // Răspunde

  Ar fi foarte interesant daca l-ar arata si pe Majestatea sa, Regele Carol al II, care venea uneori la hotelul Dacia din Lugoj, unde organiza, ce credeti? O partida de carti – de poker! Ca doar nu venea niciodata Majestatea Sa la sala teatrului ca sa tina vreo conferinta la care sa le curga balele monarhistilor! Mai soseau la hotelul Dacia, ca invitati discreti, si bogatonii Banatului cum era Auschnit, etc ! Garda majestatii sale lasa si alti procopsiti mai marunti, dupa ce ii verifica cati bani au, ca sa intre si ei pentru un sfert sau o jumatate de oara, unde pierdeau toata suma la jocul cu marele rege! Mare pisicher majestatea sa si mare monarh!!! Nu lua mita! Ca nici nu avea pentru ce, nedand nimic in loc decat onoarea sa foarte terfelita iar, in final, pentru unii nu acorda nici macar o strangere de mana sau un ranjet regal, dupa ce le suflase banii si-i lasase sa plece cu buzunarele goale. Caci majestatea sa era un om foarte inteligent si foarte concentrat – la joc, incat el castiga tot timpul iar ceilalti pierdeau totdeauna. Nici nu stiu cum se chema excrocheria asta, abuz de putere, trafic de prestigiu regal sau o talharie pur si simplu! Filmul proiectat cuprinde oare si acest episod cu care sa se incante si sa se faleasca lugojenii iubitori ai monarhiei?
  Monarhia salveaza Romania!

  • Dat naibi Lugojul asta,epicentrul epicentrelor…
   Ce s-ar fi facut regii,presedintii si chiar extraterestrii fara existenta marii metropole,unde sa se bucure si ei,sarmanii,de viata…
   Ca ei nici nu auzisera de Monaco,Baden-Baden …

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE