Ultima oră

Proiectele realizate în 2015, motiv de laudă pentru primarul Lugojului

foto: eyeinthesky.ro

MondialAdministraţia locală susţine că 2015 a fost un an reuşit și că a dus la bun sfârşit cea mai mare parte din pro­iec­te­le investiţionale planificate pentru acest an. Conform re­prezen­tan­ți­lor Primăriei, Lu­gojul a be­ne­ficiat de rea­li­zarea a 83 de proiecte, me­nite să rea­bi­liteze şi să dez­volte urbea de pe Timiş.

“Consider că în acest an ne-am îndeplinit sar­cinile pe care ni le-am pro­pus pentru o­raş, chiar dacă a fost un di­ficil, pe plan naţional. Din ce am stabilit la începutul a­nu­lui, am reuşit să ducem la bun sfârşit 80% din planul de investiţii. Acest lucru se poate vedea în tot oraşul, mai ales la partea de dru­muri şi trotuare, instituţii şcolare modernizate, spital, cinematograf, muzeu sau teatru ”, a spus Francisc Bol­dea, primarul Lugojului.

Peste 80 de proiecte finalizate

Programul de investiţii pen­tru 2015 a cuprins o listă de 106 proiecte. Au rămas ne­rea­lizate 23 dintre acestea, ma­joritatea în domeniul mo­dernizării reţelelor de alimentare cu apă din oraş şi la complexul de agrement şi relaxare din cartierul Ştrand.

“Am rămas de­fi­ci­tari la re­luarea şi con­ti­nua­rea lu­cră­rilor de înlocuire şi mo­dernizare a sistemului de a­limentare cu apă, din mo­ti­ve independente de voinţa noastră. Este un contract semnat în urmă cu opt ani, început în 2008, din care mai sunt de  modernizat 17 kilometri de conducte de mare capacitate, pentru care avem pregătiţi toţi banii. Până în prezent s-au in­tro­dus 66 de kilometri de tu­bu­la­tură nouă din PVC pentru magistrale noi şi pentru alimentarea străzilor din o­raş. Firma care a câştigat con­tractul a cerut o dublare a preţurilor pentru a finaliza proiectul, lucru pe care noi nu l-am acceptat. Un alt lu­cru, care la fel, nu a depins de noi, a fost legat de re­lua­rea lucrărilor bazinului a­co­perit şi la ştrand, realizat în mare parte. În afară de a­ces­te două obiective im­po­r­tan­te, pe care sperăm să le re­zol­văm în perioada care ur­mează, la care se adaugă şi blocul de locuinţe sociale de la fosta unitate de in­fan­te­rie, pentru care încă mai sunt termene litigioase în pro­ces, precum  şi proiectul de anvelopare termică a 84 de blocuri, care nu a fost de­blo­cat de guvern, nu am a­vut proiecte pe care să nu le facem în acest an, în do­me­niul infrastructurii rutiere sau edilitare, a instituţiilor pe care le avem în ad­mi­nis­trare”, a mai precizat şeful executivului lugojean.

31 de străzi asfaltate

În 2015 municipalitatea a tur­nat asfalt pe 31 de străzi din cartierele Balta Lată, Bu­chini, Bocşei, JC Dră­gan, Hezeriş şi Grozăvescu-Cer­nei-Xenopol.

S-a reuşit re­no­varea clădirii fostei securităţi din centrul istoric, a centrului pentru prev­e­ni­rea violenţei domestice, de lângă Gară, a grădiniţelor PP2, PP4, PP5 şi PN7, a şcolilor 6 şi Efti­mie Murgu, a Colegiului Na­ţional “T. Bre­di­cea­nu” (am­fiteatru, de­misol), a tea­tru­lui, muzeului sau ci­ne­ma­tografului (com­plet re­no­vat şi modernizat).

Stră­zi­le Iuliu Maniu, Di­mi­trie Bolintineanu şi Bela Bor­tock aşteaptă îmbu­nă­tă­ţi­rea vremii pentru a putea fi asfaltate, fiind deja fi­na­li­za­tă partea de licitaţie, pen­tru aceste trei drumuri din car­tie­rul Eftimie Murgu (Bal­ta Lată).

Primăria dă a­si­gurări că Lugojul va avea suficiente fonduri pentru realizarea in­vestiţiilor n­e­ce­sa­re în oraş, în următorii doi ani.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

4 Comentarii on Proiectele realizate în 2015, motiv de laudă pentru primarul Lugojului

  1. Bazinul acoperit de inot , de peste un an a ramas in acelasi stadiu. Dupa ce ca este un bazin foarte mic , de tip satesc , nici nu ati reusit sa-l terminati . Sau v-a incurcat DNA-ul ? Oras european fara un banal bazin de inot . Hai ca m-am prins ! Trebuie inaugurat inainte de alegeri, asa cu vreo doua zile …

  2. Boldea Francisc-Primarul Lugojului // 7 ianuarie 2016 at 22:46 // Răspunde

    Va rog sa comparati cum arata astazi si cum au aratat acum 8 ani anumite obiective de modernizare a Lugojului si atunci se va vedea cat a progresat orasul nostru:Primaria,Biblioteca,Vamile de la Podul de Fier,Cinematograful,Teatrul,,Traian Grozavescu”,Muzeul de istorie,Piata noua,Bazarul,Podul pietonal,Zona Strand,SPA Lugoj,Cartierele din oras,Parcarile din toate cartierele ,Foisoarele,Salile de fittness gratuite,Strazile din oras, Trotoarele din Lugoj, Iluminatul{festiv,ornamental,arhitectural si public}Transportul in comun gratuit ,Patinoarul,Oraselele copiiilor gratuite de la Parcul G.Enescu si Concordia,Retelele de apa si canal,Bransamentele gratuite la apa pentru populatie,Sportul din Lugoj,Satele Maguri,Tapia si Armadia,Cartierul Balta Lata,Gradinitele si scolile din oras,Problema cainilor fara stapan,Malurile Timisului si aleele de pe maluri,Targul de Craciun,Cladirea Politiei si fostei securitati,31 blocuri izolate termic fara contributia locatarilor si comparatia este valabila pentru inca 100 de obiective mai mici.Toate acestea au necesitat un volum enorm de munca din partea noastra pentru lugojenii care fac in mod obiectiv aceasta comparatie.

  3. Pana acum a fost bine . Vreau sa cred ca va fi si in continuare.Trebuie neaparat , pentru ca noi lugojenii suntem dornici sa avem un frumos oras european . Sigur ca asta ne obliga sa pastram curatenia si sa facem mai multa curatenie in si pe langa casa noastra. Asa se justifica fala noastra proverbiala. Iaca , avem si autostrada . Acum suntem cu adevarat in UE. Ne dorim si o cale ferata moderna . Da doamne bine la toti !

  4. Aplauze pentru edilul orașului. Bun prieten cu Stepanescu. Doar că cel din urmă, nu a mai apucat să facă un bilanț. Acum este la un loc mai călduț.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE