Ultima oră

Proiectele blocate ale Lugojului (P)

MondialLugojul trece printr-o perioadă foarte grea, toate proiectele de investiții începute fiind sistate. Lucrările la noul ștrand municipal sunt blocate de peste trei ani, acestea fiind aban­do­na­te și neconservate, în prezent de­gra­dându-se în mod iremediabil. Bazinul a­coperit, cea mai mare păcăleală e­le­c­to­rală, cu care ne-am făcut de râs în în­treaga țară, a fost inaugurat în timp­ul campaniei electorale din iunie, pentru a fi închis definitiv, în aceeași zi, cu toate că ni s-a promis des­chi­de­rea lui în septembrie. Grădinița din car­tierul Eftimie Murgu a fost a­ban­do­nată de peste nouă ani, în prezent cres­când copaci în interiorul acesteia, în timp ce în zona respectivă numărul copiilor crește de la an la an. Lucrările de renovare a blocurilor de pe strada Timișorii, primite de la Ministerul Apărării Naționale pentru a fi trans­for­ma­te în locuințe sociale, sunt, la fel, abandonate de peste nouă ani de zile. Cu toții știm că în Lugoj, în ul­timii opt ani nu s-a construit nicio lo­cu­ință de către administrația publică lo­ca­lă. Lucrările de modernizare a sta­ției de epurare a orașului au fost re­cep­ționate și achitate integral în urmă cu patru ani, însă aceasta nu poate fi pusă în funcțiune nici astăzi. Spitalul municipal este într-o stare avansată de degradare, nemaiputând îndeplini con­dițiile pentru a funcționa decent, chiar dacă unii medici fac eforturi su­praomeneşti pentru a-și face datoria.
buci-alToate aceste proiecte trebuiesc duse în­ainte pentru Lugoj și pentru lu­go­jeni. Este de notorietate faptul că Ponta nu a alocat niciun leu Lugojului în cei trei ani de guvernare. La fel, cu toții știm că Lugojul nu a beneficiat de nimic notabil de la Consiliul Județean Timiș în ultimii cinci ani, de când este condus de către PSD. De ce ne-am aș­tepta că acum, PSD va face ceva pentru Lugoj?
Voi fi un partener deschis și foarte im­plicat în deblocarea acestor pro­iecte, indiferent că actuala ad­mi­nis­trație a Lugojului este PSD-istă, iar eu voi reprezenta PNL-ul în Parlamentul României. Lugojul nu mai poate sta pe loc. Trebuie să punem cu toții umărul pentru ca următorii patru ani să nu fie risipiți.

Fără politică în Biserică!

Având în vedere faptul că săptămâna aceasta unul dintre candidații la funcția de deputat a luat cuvântul într-o biserică din Lugoj, cerând celor pre­zenți să-i acorde ajutorul pentru a a­jun­ge deputat, doresc să-mi reafirm poziția cu privire la acest subiect.
Îmi doresc un Stat Român care să dea Bisericilor independența de care au nevoie pentru a nu depinde de „bunăvoința” politicienilor ajunși în fruntea Statului!
Încă din campania electorală de la alegerile locale, am afirmat că nu voi merge niciodată în Biserici în perioadele electorale. Și nu am fost. Nici atunci, nici acum.
Îndemnul meu este să respectăm Biserica. M-am săturat de politicienii care merg în biserici doar în campania elec­to­ra­lă și care iau cuvântul pentru a cerși voturi. Bi­serica este casa Dom­nu­lui iar nu a impostorilor din politică… Singurul loc în care românii își mai regăsesc speranțele vii este călcat în picioare de po­li­ti­cie­nii disperați să nu-și piardă beneficiile ori chiar libertatea…

Familia tradiţională

Pentru că în ultimul timp au avut loc tot felul de dezbateri pe o temă foarte importantă pentru credincioșii ro­mâni, vreau să reafirm poziția tra­n­șan­tă a PNL cu privire la importanța familiei tradiționale. PNL va susține, prin toate mijloacele, păstrarea neal­te­rată a instituției familiei tradiționale. Ni­mic și nimeni nu poate înlocui dragostea de mamă, nimic și nimeni nu poate înlocui educația și grija ve­nite de la părinți.  

Pensii care să acopere nevoile vârstnicilor

Nimeni nu a ținut cont, de la Re­vo­luție încoace, de faptul că ORICE PENSIE trebuie, în primul rând, să acopere niste nevoi de bază ale celui care o încasează. Nu ne putem raporta doar la cât a contribuit cineva sau la cât vor politicienii să ridice pensiile. Ce vină au avut unii dintre bunicii nostri pentru faptul că, pe vremuri, nu puteau lucra decât la CAP? Cum să fi contribuit ei mai mult la fondul de pensii? De ce astăzi ei au o pensie mai mică decat ar trebui, decât le-ar fi suficient? Pensia minimă trebuie calculată nu în funcție de contribuția fiecăruia, ci în funcție de un coş de necesităţi pe care le are, în mod obiectiv, un om în vârstă. Trebuie luate în calcul costurile cu ali­men­ta­ția, cu locuința, cu utilitățile publice, cu medicamentele, și apoi trebuie de­finit acest nivel minim al pensiei.
Dacă România va fi condusă la fel, noi, tinerii din ziua de astăzi, nu vom mai avea cum să ne încasăm pensiile.

Salarii mai mari

Lugojul nu duce lipsă de locuri de muncă. Meseriile pe care părinții și bunicii noştri le-au practicat, au adus în orașul nostru investitori care căutau aceste meserii. Ne bucurăm că avem investitori însă trebuie să facem totul pentru a-i păstra aici și pentru a aduce alți și alți investitori noi. Pentru a­ceasta, trebuie să venim în în­tâm­pi­narea nevoilor acestora. În prezent marii angajatori înregistrează costuri foarte mari cu cazarea forței de mun­că, cu recrutarea forței de muncă și cu transportul acesteia de la domiciliu la locul de muncă. Din păcate, pentru că în Lugoj nu s-a construit nicio lo­cu­ință în ultimii opt ani, navetiștii de la distanțe mari față de Lugoj, nu se pot stabili în orasul nostru. Dacă la Lugoj s-ar demara construcția de locuințe, an­gajatorii ar scăpa de costurile ară­ta­te mai sus și ar dobândi o stabilitate mai mare, putând astfel să crească sa­lariile angajaților. Atâta timp cât din Lugoj lipsește forța de muncă, actualii angajatori se vor simți nesiguri, iar alți investitori nu vor mai căuta Lu­go­jul.

Votați Buciu Alexandru Claudiu, candidat PNL pentru Senatul României, poziţia 3 (trei) pe buletinele de vot!

Publicat la comanda PNL Timiș. Publicat de SC Redeșteptarea Press Lugoj. Cod mandatar financiar: 11160004

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

CLOSE
CLOSE