- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Proiect multianual de cinci milioane de lei aproape de start, la Lugoj

Mondial [1]Primăria Municipiului Lugoj a comunicat că în această lună va pune în execuție proiectul pentru montarea a sute de bran­șa­men­te la noua rețea de apă pe teritoriul o­ra­șului.

Pentru startul lucrărilor mai este nevoie doar de avizul Agenției Naționale de Mediu. Primele lucrări vor fi executate în Micro IV, pentru a permite societății Axela, din Timișoara, reasfaltarea completă a cartierului.

“În momentul de față așteptăm să primim și ultimul aviz de care mai avem nevoie, pentru a putea începe programul multianual de executare a circa 670 de branșamente la noua rețea de apă introdusă în municipiu, pentru a avea o apă mai bună. Noi am trimis documentația cerută către Agenția Națională de Mediu și așteptăm ca până săptămâna viitoare să primim răspunsul, după care ne putem apuca de lucru. Se va începe pe strada Nera, unde de puțin timp au fost introduse noile țevi de apă, din material plastic și unde avem licitată o lucrare de asfaltare completă a cartierului. Firma care a câștigat proiectul de branșare, ce a fost licitat și contractat, din Oradea”, a explicat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Valoarea lucrărilor de branșare, conform au­to­rităților locale, se ridică la aproximativ 5 milioane de lei.