Ultima oră

Program electoral! De la periferie spre centru, mergem pe strada Traian Vuia, fără canalizare și trotuar

MondialÎntr-un oraș demn de o țară europeană nu există nicio diferență între cetățenii care aleg să locuiască la periferie și cei care se află în centrul urbei.

Nu este cazul Lugojului, fiindcă aici străzile situate la marginea orașului pot fi luate cu ușurință drept cătune izolate, din vârf de munte.

Locuitorii străzii Traian Vuia se plâng că deși plătesc taxe și impozite ca orice alt cetățean al municipiului, condițiile de trai pe care le au sunt improprii. Problema cea mai mare cu care se con­fruntă de ani de zile este cea a canalizării defectuoase.

Practic, mizeria și apa uzată se deversează direct în stradă, în șanțul care trece prin fața caselor oamenilor. Pe timp de vară mirosul este greu de descris.

”Din anul 2000 am început să facem cereri la Primărie pentru canalizare, inclusiv pentru drumul acesta mic, vechiul drum care ducea la biserică, ce ne trece prin fața casei, să vină să îl pie­truiască, să creeze condiții mai bune. Nici măcar un răs­puns concret nu am pri­mit. De vreo două ori ne-au dat un răspuns evaziv și în rest nimic. Să nu mai spun că pe timp de iarnă, dacă este zăpadă nu mai poate intra nimeni aici, nu deszăpezește nimeni. De aici și până la șoseaua prin­cipală nu avem și noi o alee, un trotuar pe care să mergem. Nu interesează pe nimeni. Plătim impozite și noi, nu am nicio restanță”, spune Nicolae Paulescu, locatar în zonă.

Pe de altă parte, re­pre­zen­tanții primăriei spun că se efectuează lucrări în zonă, dar că avariile conti­nuă să apară.

”Din ce am înțeles de la cei de la Meridian 22 este vorba de o serie de a­va­rii la branșamente, din cauza presiunii de pe conducta principală. Au tot intervenit acolo, dar au mai apărut probleme, însă intervin de câte ori e nevoie și remediează”, explică viceprimarul Cristian Galescu.

Oamenii se descurcă cum pot, cu hidrofoare și fose septice, dar nici acestea nu reprezintă o soluție din pricina faptului că alimentarea cu energie electrică în zonă este și ea defectuoasă.

În plus, în urma unei circulare a Ministerului Dez­vol­tării primăriile sunt înştiinţate că toţi locuitorii care au acces la canalizare sunt obligaţi să se branşeze la reţea, altfel vor fi sanc­ţio­naţi.

Practic, cetățenii sunt obligați să se branșeze la o rețea de canalizare care există doar în teorie.

”De câte ori bate vântul sau plouă se întreupe curentul și două, trei ore stăteam așa. Chiar recent am avut iar probleme. De dimineața și până seara când am adus eu un electrician să repare, am stat așa. A venit o echipă Enel, au constatat, au spus că nu e treaba lor și au plecat. Ne-au zis că de la ceas încoace e al nostru. Normal ar trebui până la siguranță să îți aducă ei, că ceasul acum e în stradă, nu lângă tablou și sunt vreo 20 de metri de cablu”, adaugă Nicolae Paulescu.

Pentru rețeaua electrică, se pare că sunt programate lucrări.

”Posibil să nu fie putere în zonă și să fie nevoie de intervenții. Din câte știu, Enel a programat în Lugoj în perioada următoare mai multe invesțiții pentru schim­barea transformatoarelor care nu fac față”, spune Cristian Galescu.

Ce nu le prisosește lo­cui­torilor de la poalele Dea­lului Viilor este ambrozia, plantă care crește nestin­ghe­rită în apropiere de casele oamenilor, pe terenurile neîngrijite, dar și viperele, care au fost zărite de câteva ori de la începutul anului.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on Program electoral! De la periferie spre centru, mergem pe strada Traian Vuia, fără canalizare și trotuar

  1. Ați votat Boldea acum aveți Boldea. Nu e bine? Votați altceva la următoarele alegeri. Lugojul a ajuns acaparat de mafii, de țigani, de contrabandiști care finanțează și susțin PSD. Toate spatiile verzi arata jalnic, nisipul de asta-iarnă încă este pe drumuri și de acolo în canalizări, spitalul sta sa se închidă, mașini abandonate în tot orașul chiar și pe străzile principale ale orașului și lista ar putea continua. Ne știe o țară întreaga pentru clanurile de țigani și mizeria din oraș. Dacă vreți altceva votați altceva.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.