Ultima oră

Profesorii lugojeni, nemulţumiţi de regulamentul ce îi lasă pe elevi să îşi conteste notele

Conform noului regulament, Consiliul profesoral din fiecare şcoală trebuie să stabilească pentru elevi cel puţin un semn distinctiv

MondialNoul regulament şcolar abia intrat în vigoare nemulţumeşte profesorii lugojeni. Aceştia nu au voie nici să ridice tonul la elevi şi spun că se simt fără apărare în faţa adolescenţilor tot mai violenţi.

Potrivit regulamentului, elevul sau părintele are dreptul de a contesta rezultatele evaluării, solicitând cadrului didactic să justifice rezultatele acesteia, în prezenţa elevului şi a părintelui, în termen de cinci zile de la comunicare. În situaţia în care argumentele prezentate de cadrul didactic nu sunt considerate satisfăcătoare, se poate solicita, în scris, directorului unităţii de învăţământ, reevaluarea lucrării.

Personalului din învăţământ îi este interzis să desfăşoare acţiuni de natură să afecteze imaginea publică a elevului, viaţa intimă, privată şi familială a acestuia. Cadrului didactic îi este interzis să aplice pedepse corporale, precum şi să agreseze verbal sau fizic elevii şi/sau colegii.

„Pare un regulament făcut să mulţumească elevii, mai mult pe elevi decât educaţia lor. Potrivit noului regulament preuniversitar, elevii au şi posibilitatea de a contesta notele primite la lucrările de control şi chiar să ceară recorectarea extemporalului. Este absurd să introduci un regulament şcolar care să intre în vigoare pentru a doua jumătate a anului şcolar. Acest regulament şcolar trebuia fie să fie introdus începând cu anul şcolar 2014-2015, fie să fie amânat pentru începutul anului şcolar 2015-2016. De asemenea, în 30 de zile de la apariţia în Monitorul Oficial, şcolile trebuie să-şi facă propriul regulament de organizare şi funcţionare. Adică, tot într-o viteză, noi trebuie să facem acum un regulament al şcolii pe baza regulamentului existent”, a declarat prof. Cosmin Gheorghe de la Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte”.

Tot conform noului regulament, Consiliul profesoral din fiecare şcoală trebuie să stabilească pentru elevi cel puţin un semn distinctiv, cum ar fi: ecuson, uniformă, eşarfă sau altele asemenea. Semnele distinctive vor fi comunicate Poliţiei şi Jandarmieriei din judeţul respectiv sau din Capitală, după caz.

Acelaşi regulament prevede şi existenţa unei Comisii pentru prevenirea şi combaterea violenţei în fiecare şcoală, care să adopte anual un Plan operaţional al unităţii şcolare privind reducerea fenomenului violenţei în mediul şcolar. Comisia are obligaţia de a colabora cu autorităţile administraţiei publice locale şi cu reprezentanţii Poliţiei şi ai Jandarmeriei pentru a creşte siguranţa în şcoală. Totodată, în fiecare şcoală, se stabilesc, potrivit regulamentului, condiţiile de acces pentru personal, elevi şi vizitatori. Introducerea unor persoane străine în incinta şcolii, alarma falsă, incendierea şi tentativă de incendiere, introducerea armelor în spaţiul şcolar, dar şi consumul sau traficul de alcool sau stupefiante în şcoală sunt considerate atentat la securitatea unităţii şcolare.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on Profesorii lugojeni, nemulţumiţi de regulamentul ce îi lasă pe elevi să îşi conteste notele

  1. O tampenie…dupa ce ca sunt o gramada de elevi numai prin baruri cu freze copiate de la „vedetele” tv,le dau libertate in plus..profesorii in schimb primesc doar obligatii..

    • Poate daca si profesorii si-ar da interesul si ar face orele mai interesante nu ar mai chiuli elevii.Profesorii daca gresesti ceva iti dau nota 2 si te trec la loc fara sa iti explice ce ai gresit, nu mi se pare normal asa ceva. Invatamant de rahat cu care nu ai nici un viitor, te chinui 4 ani in liceu ca sa ce? Eu la facultate nu mai folosesc absolut nimic din ce am facut in liceu. Practic am invatat 4 ani ceva ce nu imi foloseste la nimic.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE