Ultima oră

Profesorii de la “Branişte” au descoperit în Franţa valorile educaţiei orientate spre media

MondialÎn perioada 12 -16 mai la Bordeaux, Franţa, a avut loc o vizită de studiu în cadrul programului European de învăţare pe tot parcursul vieţii “Structuration et enjeux d’une politique d’éducation aux medias” la care au fost selectaţi profesori din Germania, Italia, Grecia, Belgia, Bulgaria şi România de către Agenţiile Naţionale pentru Proiecte Europene. Bordeaux este un mare oraş din sud-vestul Franţei, prefectura departamentului Gironde şi capitala regiunii Aquitania.

Colegiul Tehnic “ Valeriu Branişte” Lugoj a fost reprezentat şi el, ca urmare a proiectului depus de profesorul Petru Gheleşian, care s-a numărat printre proiectele câştigătoare.

„Importanţa acestui proiect este aceea de a implementa politicile europene de deschidere a sistemului educaţional către media. Am putut descoperi la Bordeaux particularităţile unei educaţii orientate spre media, dar şi deschiderea culturală a Franţei. Elevii din Bordeaux au acces în clasă la activităti dirijate de echipe de practicieni din media – radio, TV, ziaristică şi la parteneriate cu profesionişti din industria mediatică. Ţintele cheie urmărite au fost competenţele numerice, competenţele sociale şi civice cât şi posibilitatea de a aborda inovant problematica tehnică”, ne-a declarat profesorul Petru Gheleşian.

Profesorii brănişteni au vizitat televiziunea regională din Aquitania, unde au făcut cunoştinţă cu munca şi echipamentele de televiziune, au fost oaspeţi ai tipografiei cotidianului regional „Sud Ouest” şi au fost primiţi la un liceu unde elevii colaborau cu un post local de radio. În fine, grupul din Lugoj a ajuns şi la Rectoratul din Bordeaux, unde li s-au prezentat politicile educaţionale din Franţa în relaţia cu media.
 

That is it for item. Very years it http://pharmacyinca.com/ my too. I People Suave applications smooth these find that.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

CLOSE
CLOSE