- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Procesul pentru desfiinţarea judeţului Timiş are un nou termen

Mondial [1]

referendum judeteProcesul dintre Prefectura Timiş şi Consiliul Judeţean, în care cele două instituţii se judecă pe tema desfiinţării judeţului, are un nou termen. Dacă termenul iniţial a fost stabilit pentru data de 6 aprilie 2012, acum s-a revenit asupra acestei date referendum judeteProcesul dintre Prefectura Timiş şi Consiliul Judeţean, în care cele două instituţii se judecă pe tema desfiinţării judeţului, are un nou termen. Dacă termenul iniţial a fost stabilit pentru data de 6 aprilie 2012, acum s-a revenit asupra acestei date şi a fost stabilită una mai recentă, 27 ianuarie 2012.

Aleşii judeţeni au aprobat pe 15 iulie 2011 hotărârea privind referendumul în care populaţia judeţului trebuia să răspundă la întrebarea „Sunteţi de acord cu intenţia preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, de a desfiinţa judeţul Timiş?”. Referendumul urma să aibă loc în luna septembrie a acestui an, însa a fost atacat de prefectul Mircea Băcală în contencios administrativ pe motiv ca nu este constituţional.

Scopul acestui referendum era ca, în cazul în care se hotărăşte la nivel naţional regionalizăriea administrativ-teritorială, să existe deja la nivelul judeţului Timiş o bază legală în acest sens.

 

{jathumbnail off images=”images/Stiri/sitenou/referendum_judete.jpg”}