- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Procesoman lugojean condamnat la închisoare CU EXECUTARE și daune morale de 50.000 de lei pentru că a sfidat un procuror

Mondial [1]

Petru farcas 3Petrică Farcaș, un lugojean renumit pentru zecile de procese în care a fost implicat, și-a găsit nașul. Farcaș a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu executare din cauza/datorită procurorului Liliana Tăutu de la Parchetul Judecătoriei Lugoj. Sentința emisă nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Petru farcas 3Petrică Farcaș, un lugojean renumit pentru zecile de procese în care a fost implicat, și-a găsit nașul. Farcaș a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu executare din cauza/datorită procurorului Liliana Tăutu de la Parchetul Judecătoriei Lugoj. Sentința emisă nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Totul a început în luna februarie a anului trecut, la Judecătoria Lugoj. Petrică Farcaș s-a prezentat în instanță ca inculpat, fiind judecat pentru săvârşirea a trei infracţiuni de denunţare calomnioasă şi două fapte de insultă şi calomnie. În timpul procesului, Farcaș și-a ieșit din fire și s-a dezlănțuit împotriva procurorului de ședință, Liliana Tăutu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj. Farcaș l-a acuzat pe procuror de fapte de corupție, susținând că ar fi primit mită de la părțile civile din dosarul supus judecății.

Judecat pentru sfidarea organelor judiciare

Acuzele lui Petrică Farcaș s-au dovedit a fi nereale, iar pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de sfidare a organelor judiciare. În luna iunie a anului trecut, Farcaș a și fost trimis în judecată. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, procuror dr. Dan Cristian Tătar, „prin fapta sa, inculpatul Farcaş Petru Nicolae a adus o atingere gravă demnităţii procurorului de şedinţă constând în bunul renume, reputaţia şi consideraţia de care aceasta se bucură atât din partea celorlalţi justiţiabili, părţi în diverse dosare ce urmau a fi judecate cât şi a publicului în general ce se afla la acel moment în sala de judecată, şedinţa fiind publică”.

Condamnat și în alte dosare

sentinta
Dosarul în care Farcaș a fost trimis în judecată pentru sfidarea organelor judiciare a ajuns mai întâi pe rolul Judecătoriei Lugoj. În urma unei decizii a Curții Supreme, dosarul a fost strămutat la Judecătoria Drobeta Turnu-Severin. Săptămâna trecută, judecătorii de aici au emis și sentința prin care Petrică Farcaș a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu executare. În ultima sentință s-au avut în vedere și condamnările cu suspendare emise pe numele lui Petrică Farcaș în anii trecuți.

„Este de remarcat faptul că inculpatul a mai fost trimis în judecată de procurori în anul 2003 pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă şi în anul 2009 pentru săvârşirea a trei infracţiuni de denunţare calomnioasă. Astfel, inculpatul a fost condamnat definitiv în anul 2008 de către Curtea de Apel Timişoara la pedeapsa închisorii de 1 an cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei şi în anul 2011 la pedeapsa închisorii de 1 an cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de 6 ani pentru cele 5 infracţiuni enunţate mai sus”, a mai arătat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj.

Daune morale de 50.000 de lei

Odată cu sentința de condamnare cu executare emisă pe numele lui Petrică Farcaș, judecătorii au decis ca acesta să îi plătească procurorului Liliana Tăutu și daune morale în valore de 50.000 de lei. Totodată, Farcaș este obligat să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 800 de lei. Sentința emisă de Judecătoria Drobeta Turnu-Severin nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.