- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Primăria Lugoj află în două luni dacă primeşte bani europeni ca să alimenteze şcolile cu energie solară

Mondial [1]

solarPrimăria Lugoj împreună cu administraţia oraşului Pancevo din Serbia au înaintat spre finanţare un proiect transfrontalier care prevede realizarea de investiţii în cele două localităţi. Din cei 200.000 de euro pe care îi solicită Lugojul

solarPrimăria Lugoj împreună cu administraţia oraşului Pancevo din Serbia au înaintat spre finanţare un proiect transfrontalier care prevede realizarea de investiţii în cele două localităţi. Din cei 200.000 de euro pe care îi solicită Lugojul, se vor realiza mai multe instalaţii care să capteze energia solară şi să o transforme în energie termică pentru mai multe unităţi şcolare din Lugoj.

Conform edililor locali, zilele trecute, proiectul a fost declarat eligibil şi aşteaptă să intre în finanţare. ”A trecut de toate fazele de eligibilitate şi în maxim două luni vom afla dacă va primi finanţarea. Este vorba de 600.000 de euro, din care 200.000 de euro vor reveni Lugojului. Dacă se vor primi, aceşti bani vor fi folosiţi pentru studii de fezabilitate şi audite energetice necesare la şapte instituţii publice din municipiu, în majoritate grădiniţe şi şcoli, care vor urma să beneficieze de surse de încălzire prin panouri solare”, declară Liviu Săvescu, şeful Biroului de management proiecte şi programe europene din cadrul Primăriei Lugoj.