- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Primăria efectuează plata cuponului 20 aferent emisiunii de obligaţiuni Lugoj II

Mondial [1]

Primăria municipiului Lugoj şi VMB Partners, consilierul financiar care a structurat emisiunea de obligaţiuni municipale, îi anunţă pe cei interesaţi că până pe 22 septembrie se fac plăţile pentru al 20-lea cupon al obligaţiunilor municipale Lugoj II. Plăţile se efectuează prin intermediul unităţilor grupului de intermediere BRD – Groupe Societe Generale. Primăria municipiului Lugoj şi VMB Partners, consilierul financiar care a structurat emisiunea de obligaţiuni municipale, îi anunţă pe cei interesaţi că până pe 22 septembrie se fac plăţile pentru al 20-lea cupon al obligaţiunilor municipale Lugoj II. Plăţile se efectuează prin intermediul unităţilor grupului de intermediere BRD – Groupe Societe Generale.

Data de referinţă pentru deţinătorii acestor obligaţiuni este 8 septembrie, iar rata dobânzii este de 6,27%. La o valoare nominală de 40,72 lei/obligaţiune, valoare unui cupon ((40,72 lei/obligaţiune x 92 zile x 6,27%)/360) este de 0,65 lei/obligaţiune, perioada în care a fost luat în calcul cuponul fiind 15 iunie 2011 – 14 septembrie 2011.

Sumele neridicate de investitori în intervalul de plată a dobânzii rămânând la dispoziţia emitentului, putând fi solicitate acestuia până la expirarea termenului legal de prescriere.

În ceea ce priveşte plata celui de-al 21-lea cupon aferent emisiunii de obligaţiuni Lugoj II, aceasta se va face în perioada 15 – 22 decembrie. Atunci,  rata dobânzii va fi de 6,72%, iar valoarea cuponului de 0,64 lei/obligaţiune.

Primăria municipiului Lugoj a lansat cea de-a doua emisiune de obligaţiuni, în valoare de 3,5 milioane de lei, pentru ca fondurile rezultate să fie folosite pentru finanţarea proiectelor de modernizare a drumurilor municipale.

Rambursarea împrumutului se face în 32 de rate trimestriale, începând din 15 decembrie 2006 până în 15 septembrie 2014. Prima emisiune de obligaţiuni municipale a fost lansată în anul 2003, când primăria a vândut titluri în valoare de 6 miliarde de lei vechi.