Ultima oră

Primele rezultate la bacalaureat! Zeci de elevi din Lugoj și Făget au picat examenul de maturitate

MondialAbsolvenții claselor a XII-a s-au confruntat marți, 12 iulie, cu primele rezultate ale Bacalaureatului 2016, urmând ca la data de 16 iulie să fie făcute publice rezultatele finale ale examenului maturității.

Din municipiul Lugoj, orașul Făget și comuna Nădrag au fost înscriși 608 elevi, fiind repartizați la: Colegiul Naţional ”Iu­lia Hasdeu” – 158, la Colegiul Naţional ”Co­riolan Brediceanu” – 152, la Liceul Teh­no­logic ”Aurel Vlaicu” – 70, la Colegiul Tehnic ”Valeriu Branişte” – 66 de elevi, la Liceul Teoretic ”Traian Vuia”, Făget – 142, iar la Liceul Tehnologic „Traian Grozăvescu”, Nădrag – 20 de absolvenți.

În această sesiune probele scrise s-au desfășurat la centrul de la Colegiul Na­ţio­nal ”Iulia Hasdeu”, unde au susținut Bacalaureatul un număr de 310 de elevi ai instituțiilor Liceul Teoretic ”Traian Vuia” – Făget, Liceul Tehnologic „Traian Grozăvescu”, din Nădrag, alături de absolvenții colegiului gazdă.

De la Liceul Teoretic ”Traian Vuia” – Făget din 142 de candidați, șapte au fost ab­senți, iar 69 elevi nu au obținut notă de trecere. În același timp, de la instituția făgețeană a existat un caz de eliminare din examen.

Nota cea mai mare a fost 9.83, iar la polul opus, cea mai mică notă a fost de 6.06.

Doar opt de elevi, din 20 de par­ti­cipanți la examen, au reușit să obțină o medie de peste 5 la Liceul Tehnologic „Traian Grozăvescu”, din Nădrag. Nota cea mai mare în cazul elevilor din Nădrag a fost 9.26, iar cea mai mică fiind 6.51.

La Colegiul Na­ţio­nal ”Iulia Hasdeu”, din cei 158 elevi înscriși la Bacalaureat, 59 nu au reușit să treacă probele examenului maturității, iar trei nu s-au prezentat. În  același timp, 9.81 a fost nota cea mai mare, obținută de către Mădălina-Sorina Cireșan, fiind și ce-a de-a doua notă pe Lugoj, iar cea mai mică notificare a fost 6.

La Colegiul Naţional ”Co­riolan Brediceanu”, cel de-al doilea centru lugojean, probele examenului de Bacalaureat au fost susținute de 270 de elevi, provenind de la Colegiul Tehnic ”Valeriu Branişte”, Liceul Teh­no­logic ”Aurel Vlaicu” și de la Colegiul Naţional ”Co­riolan Brediceanu”.

De la Colegiul Tehnic ”Valeriu Branişte”, din cei 66 de elevi ce figurau înscriși pe listă, au ratat examenul 48 de elevi, cinci neprezentându-se, iar 43 fiind respinși. Cea mai mare notă obținută a fost 8.26, iar cea mai mică 6.03.

Liceul Teh­no­logic ”Aurel Vlaicu” a avut 58 de elevi participanți, din cei 70 înscriși, iar în urma susținerii probelor scrise, 45 au fost declarați respinși. În cazul acestei instituții, nota cea mai mare a fost 7.7, în timp ce nota cea mai mică a fost 6.

Nu în ultimul rând, Colegiul Naţional ”Co­riolan Brediceanu”, se poate lăuda cu o prezență foarte bună la Bacalaureat, răspunzând prezent la probele examenului maturității, un număr de 151 de elevi, din cei 152 înscriși.

Dintre elevii participanți au reușit să promoveze 111 elevi, 40 fiind respinși.

Cea mai mică notă raportată a fost 6, iar în același timp, colegiul lugojean este mediul educativ de proveniență a celei mai mari note din zona Lugoj-Făget-Nădrag, prin obținerea mediei 9.86 de către eleva Lorena-Cristina Balint, aflată totodată, în clasamentul județului Timiș, pe locul 11.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on Primele rezultate la bacalaureat! Zeci de elevi din Lugoj și Făget au picat examenul de maturitate

  1. profesor de matematica // 12 iulie 2016 at 16:06 // Răspunde

    Promovabilitatea la cele 4 licee lugojene,este urmatoarea:73% pentru Colegiul Brediceanu,60% pentru Colegiul Hasdeu,27% pentru Liceul Braniste si 18% pentru Liceul Vlaicu.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE