- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Primarul neagă presupusele interese legate de Pavilionul TBC

Mondial [1]Primarul Francisc Boldea neagă zvonurile apărute că ar avea interese legate de clădirea Pavilionului TBC.

”Aș vrea ca lugojenii să știe că unde este clădirea spitalului TBC, pe partea stângă a străzii Gheorghe Doja, este ordin al Ministerului Sănătății ca în caz de dezafectare, clădirea să fie dărâmată și scos pământul la o adâncime de un metru și jumătate, pentru a dispărea bacteria respectivă (n.r. – bacilul Koch) care poate afecta sănătatea oricărui cetățean care stă acolo. Cum să poți spune că vom dărâma acea clădire pentru a lua terenul? Minciună mai mare nu există”, a declarat edilul șef.

El susține că este vorba despre o confuzie:

”Acum șapte – opt ani, au venit trei medici din Germania, care doreau să construiască un spital separat în cartierul Țesători, în spatele MicroRoyalului. Era o inițiativă a doctorului Paul Purea. Ei au vrut să facă acolo spital dar noi, Primăria, nu le-am permis, pentru că era dat pentru ANL-uri, unde se fac acum blocurile noi, cu cele 60 de apartamente. Atunci ei au propus ca, dacă se descongestionează spitalul, să facă noul spital paralel cu al nostru, pe partea stângă a șoselei. Totul a fost valabil doar la nivel de propunere, timp de câteva săptămâni după care s-a renunțat la idee. Este o confuzie voită cea care a apărut în presă”.

Pavilionul nr. 9 al Spitalului Municipal ”Dr. Teodor Andrei” cuprinde Compartimentul TBC, laboratorul de analize medicale TBC și Dispensarul TBC Lugoj.