Ultima oră

Primarul din Ohaba Lungă, cel mai longeviv din Timiş! Mai vrea încă un mandat

MondialAcesta se află în fruntea comunei de la Re­vo­lu­ţie şi mai vrea încă un mandat, până în 2020.

Lui i se alătură alţi şapte edili şefi din me­diul rural al estului judeţului, care con­duc administraţiile locale de cel puţin două de­ce­nii.

Ion Lăzărescu, primarul din Ohaba Lungă a rămas sin­gu­rul edil – şef din judeţul Ti­miş aflat la cârma ad­mi­nis­traţiei locale încă din 1990, după ce în perioada co­munistă, între 1987 şi 1989, a deţinut şi funcţia de vi­ceprimar.

La vârsta de 58 de ani, conduce o comună cu circa 1200 de locuitori, din­tre care puţin peste 800 sunt cu drept de vot. Are până a­cum şase mandate com­plete şi unul pe jumă­ta­te, între 1990 – şi 1992. A ră­mas fidel social de­mo­cra­ţiei, fiind membru FSN, a­poi după transfor­ma­re, al PDSR şi PSD.

Deşi se află de 26 de ani în fruntea ad­ministraţiei locale, doar ul­timii trei i-au adus satis­fac­ţie în plan profesional.

”De când deţin această funcţie, ultimii trei ani au fost cei mai buni, din punct de vedere al investiţiilor. Prin proiecte, am reuşit să in­troducem reţelele de apă şi canalizare în Ohaba Lun­gă şi Dubeşti şi să asfaltăm toate drumurile principale din comună”,  ne-a declarat Ion Lăzărescu. Şeful exe­cu­ti­vului va candida la vară pen­tru un nou mandat.

”Sper să câştig un nou man­dat, deoarece vreau să con­ti­nui să dezvolt satele a­par­ţi­nătoare. Principalele in­ves­tiţii, pentru următorii patru ani, vizează ali­men­ta­rea cu apă şi introducerea ca­nalizării în Ohaba Ro­mâ­nă şi Ierşnic, dar şi mo­der­ni­zarea tuturor străzilor. La acest capitol, am depus deja proiectul”, ne-a mai spus edilul şef.

Primarul din Bara, nehotărât

Peste deal, în comuna în­ve­ci­nată Bara, funcţia de pri­mar este deţinută de Ioan Lă­zărescu, care este văr pri­mar cu Ion Lăzărescu. A­ces­ta are o carieră puţin mai scurtă decât verişorul din Ohaba Lungă. Are 66 ani şi se află în fruntea ad­mi­nis­tra­ţiei locale din Bara încă din 1992. Chiar dacă este cea mai mică unitate te­ri­to­ria­lă din judeţ, ca număr de lo­cui­tori, cu doar vreo 350 de su­flete în cinci sate, e­di­lul şef spune că nu e uşor, pentru că trebuie să faci faţă tu­­tu­ror problemelor care a­par.

”Ne-a fost destul de greu până anul trecut, dar în 2015 am compensat cât pen­tru patru ani la un loc. Am reuşit să asfaltăm dru­mul până la legătura cu O­ha­ba Lungă, pe câţiva ki­lo­metri buni. Am introdus apa în Dobreşti, Lăpuşnic şi Ba­ra, însă am reabilitat şi că­mi­nele culturale. 2015 a fost cel mai bun an ca in­ves­ti­ţii din cei 24, de când sunt pri­mar”, ne-a spus Ion Lă­ză­rescu.

Edilul încă nu s-a ho­tărât dacă-şi va depune can­didatura pentru alegerile locale din 5 iunie.

”Mă mai gân­desc dacă voi candida pen­tru un nou mandat. Pro­ba­bil o voi face, pentru că nu stau rău cu sănătatea şi mai vreau să văd m­o­der­ni­za­te şi străzile din satele co­mu­nei, dar şi să construiesc un cămin cul­tu­ral nou la Do­breşti. Încă nu sunt ho­tă­rât sută la sută”, ne-a mai de­clarat Ion Lă­ză­rescu.

Retragere după un sfert de veac de administrație

Pe locul trei în topul celor mai longevivi primari din estul judeţului, care au cinci mandate, sunt şefii ad­mi­nis­traţiilor locale din Boldur, Ba­linţ, Găvojdia, Mă­năş­tiur, Pietroasa, Traian Vuia şi Victor Vlad Delamarina.

Re­prezentantul ultimei co­mu­ne enumerate este sin­gu­rul care a hotărât să nu-şi mai depună candidatura pen­tru un nou mandat.

”Am mai spus eu că nu mai can­di­dez, dar de data aceasta ho­tărârea este definitivă. Am făcut cam tot ce se poa­te face într-o comună – dru­muri, reţele de apă, canal, că­mine culturale, străzi mo­der­nizate, sală de sport şi mă retrag cu fruntea sus. Am 67 de ani şi vreau să am mai mult timp liber pentru a mă bucura şi de familie, în special de nepoţi”, ne-a spus Ioan Sima, primarul co­munei V.V.Delamarina.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on Primarul din Ohaba Lungă, cel mai longeviv din Timiş! Mai vrea încă un mandat

 1. AM O PROPUNERE PENTRU ZIARUL DUMNEAVOASTRA :
  SA DEMARATI O CAMPANIE DE PRESA IN CARE SA ANALIZATI
  LIPSURILE FIECARUI PRIMAR IN FUNCTIE,
  DIN ZONA LUGOJ SI FAGET ,
  PRETENDENT LA UN NOU MANDAT DE PRIMAR IN ANUL 2016.
  – TITLURI DE PROPRIETATE
  – ATRAGEREA DE INVESTITORI IN COMUNA
  – CREAREA DE NOI LOCURI DE MUNCA
  – GESTIONAREA FONDURILOR DE LA PASUNILE COMUNALE
  – APA POTABILA IN COMUNA,
  – CANALIZAREA,LIPSA MASINILOR DE VIDANJARE
  – SALUBRITATE
  – CAMINELE CULTURALE
  – CURATENIA STRAZILOR ,LIPSA LOCURILOR DE JOACA
  – PROBLEMA CAINILOR FARA STAPAN
  – DECLARATIILE DE AVERE ,PROBLEME DE INCOMPATIBILITATE
  – PROCESE PENALE PE ROLUL INSTANTELOR DE JUDECATA
  – DIVERSE ,
  ASTEPTAM CU INTERES !!!
  AVEM MARE INCREDERE IN PROFESIONALISMUL SI VERTICALITATEA
  ANCHETELOR <>

 2. Mai lasati si pe altii!!!
  20 de ani de primarie va ajunge, ati avut timp sa aratati ce puteti, mai faceti loc si tinerilor

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE