Ultima oră

Primarul din Coștei „țepuit” cu ordonanța traseiștilor: „Nu m-am supărat pe oameni. Voturile lui Bulă și al lui Einstein sunt egale”

Decizia primarilor din Timiș care au crezut că dau lovitura sărind în brațele PSD profitând de ordonanța traseiștilor s-a dovedit a fi un mare eșec. Pe lângă faptul că în multe din localitățile pe care le conduc, Victor Ponta a pierdut alegerile, candidatul PSD a pierdut și la nivel național, iar fondurile promise odată cu migrarea la PSD sunt acum incerte.

carebia

MondialOrdonanța care a permis migrarea aleșilor locali de la un partid la altul fără pierderea mandatului a provocat în Timiș 10 transferuri de primari către PSD: doi de la PP-DD, cinci de la PD-L și trei de la PNL. Unul din primarii care putea să sărrbătorească acum alături de colegii săi din PNL victoria lui Klaus Iohannis, dar s-a mutat la PSD, este primarul din Coșteiu, Petru Carebia.

Primarul, un traseist de profesie, trecând prin PC, PNL și PSD, susține că nu îi pare rău de ultima alegere pe care a făcut-o. Carebia declară că a trecut la PSD, sperând că o să primească fonduri în localitate, cu toate că nu a primit vreo promisiune în acest sens și nici nu a cerut garanții.

„Aici am fost chemat. Nu mi s-a promis. Am fost întrebat cam ce aș vrea și am spus că vreau să fac ceva în comună atunci când va fi vremea mea. Eu am trecut ca om, cunoscându-mă cu președintele Consiliului Județean (n.r. președintele PSD Titu Bojin)”, a declarat Petru Carebia.

Un alt motiv pentru care liberalul a devenit peste noapte social-democrat este…Crin Antonescu.

„În momentul în care s-a rupt USL-ul m-a deranjat faptul că Antonescu a luat decizii fără să țină cont și de noi de pălmași. Un exemplu ar fi ieșirea de la guvernare. Din PSD nu mă mai duc niciunde. Mă duc acasă să mă odihnesc”, a mai punctat Carebia.

Referitor la alegerile de duminică, trecerea lui Carebia de la PNL la PSD nu a contat, Ponta obținând 725 de voturi în timp ce Iohannis a fost votat de 1.250 dintre alegători.

„Nu pot să îmi explic. Într-o săptămână, nu numai la mine la Coștei, peste tot, s-a întors lumea cu susul în jos. În 2012, au votat 75 la sută să schimbe sistemul și acuma pun același sistem”, a mai declarat Carebia.

În ciuda rezultatului obținut de primarul PSD în Coșteiu, acesta spune că nu este supărat pe oameni. „Am stat cu ei de vorbă. Nu pot să mă supăr pentru că mâine-poimâine mergem să le cerem iarăși votul. Știți cum o zis unul. Votul lui Bulă și al lui Einstein sunt egale”, a mai spus Carebia.

„Îmi pare rău că am intrat în politică”

Un alt primar care a pariat pe PSD înaintea alegerilor prezidențiale este primarul din Recaș, Pavel Teodor. Inginer viticol de profesie, primarul din Recaș a reușit performanța ca în doi ani de când este în politică să schimbe deja două partide, trecând de la PNL la PSD. Nu îi pare rău de decizia pe care a luat-o, dar spune că îi pare rău că a intrat în politică.

„Rezultatul (n.r. alegerilor prezidențiale) este surprinzător pentru mine, dar ținând cont că mobilizarea a fost una deosebită nu mai avem ce face. Nu îmi pare rău. Eu sunt în politică de doi ani, am făcut cu convingerea că am făcut-o pentru comunitate. Îmi asum. Nu mă mai întorc înapoi. Dacă o să mai candidez la primărie, o să candidez independent. Regret că am intrat în politică”, a declarat Pavel Teodor.

Primar popular prin vot, PSD-ist prin definiție

Una din puținele localități din Timiș în care Victor Ponta a obținut mai multe voturi decât Klaus Iohannis este Curtea, localitate situată în estul județului. Primarul de aici, Mircea Grecu, susține nu a fost nevoie să facă nimic pentru a-i convinge pe oameni să voteze cu Ponta, aceștia fiind PSD-iști înrăiți.

„Nu a trebuit să-i mobilizez că aici oamenii sunt bătrâni, sunt pensionari și sunt cu PSD-ul decât se știu. Munca mea nu a fost extraordinară. În plus bătrânii încă mai au naționalismul în ei și au zis: cât o fi de rău, dar să fie român de-al meu”, a spus primarul din Curtea.

Întrebat ce l-a determinat, totuși, să treacă de la PP-DD la PSD, Mircea Grecu a declarat că s-a săturat de minciunile lui Dan Diaconescu.

„Cum poți să mai stai într-un partid mort, care a ajuns de la 15 la sută la doi la sută fără să treacă printr-o guvernare? În plus, liderul de partid, Dan Diaconescu, m-a dezamăgit foarte tare prin tot ce a spus și prin minciunile propagate la televizor”, a mai declarat primarul care explică și motivele pentru care a ales PSD-ul atunci când a plecat din PP-DD. „Mă reprezintă. Eu sunt o persoană săracă și partidele sociale sunt partidele oamenilor săraci, iar partidele de dreapta sunt partidele oamenilor bogați”, a punctat primarul care nu regretă niciun moment trecerea de la PP-DD la PSD.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on Primarul din Coștei „țepuit” cu ordonanța traseiștilor: „Nu m-am supărat pe oameni. Voturile lui Bulă și al lui Einstein sunt egale”

  1. bostescu elena // 19 noiembrie 2014 at 18:03 // Răspunde

    Un pupincurist și lingău fără scrupule și fără frică de Dumnezeu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE