- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Primarul Boldea vrea să modifice centrul oraşului! Va cere şi părerea lugojenilor într-o dezbatere publică

Mondial [1]

 centruPrimarul Francisc Boldea a anunţat, în conferinţa de presă de marţi, că va organiza o dezbatere publică pe tema modificării circulaţiei în centru oraşului.

centruPrimarul Francisc Boldea a anunţat, în conferinţa de presă de marţi, că va organiza o dezbatere publică pe tema modificării circulaţiei în centrul oraşului.

Intenţia edilului şef este de a închide circulaţia autovehiculelor pe porţiunea de la Ceasul electric până la magazinul Carrefour, strada urmând să fie unită cu platoul Casei de Cultură a Sindicatelor şi deschisă doar circulaţiei pietonale.

„Va fi un sens giratoriu la capul podului de fier care va lega trei străzi: Brediceanu, cea de pe pod şi una care va fi construită între Casa de Cultură a Sindicatelor şi mal, pe unde este acum parcarea de la Taifas”, a declarat edilul-şef.

Accesul maşinilor către strada N. Bălcescu se va face de pe străzile Ştrandului, Memorandului şi prin parcarea de la Carrefour, care va deveni probabil stradă oficial.

Primarul mai spune că în centru nu se vor mai desfăşura nici un fel de manifestări populare, urmând ca zona să fie amenajată cu spaţii verzi şi terase.

“Dorim să facem şi noi un centru ca în marile oraşe, cu un perimetru mai larg în care să fie amenajate terase şi spaţii verzi. Vreau să mă consult cu lugojenii pe această temă pentru că este o decizie importantă pentru oraş şi nu poate fi luată decât în urma unei consultări publice”, spune primarul care nu a stabilit încă o dată pentru dezbatere.