Ultima oră

Primarul Boldea, în prag de an nou: deziluzii, realizări şi un mesaj pentru contestatari

MondialConcluziile finalului de an, aparţinând edilului şef Francisc Boldea, scot în evidenţă plusurile şi minusurile unui an considerat destul de bun.

În prag de an nou, primarul Francisc Boldea s-a referit pe scurt la principalele realizări și nerealizări ale administrației locale.

”Voi începe cu cea mai mare deziluzie, care este legată de Splaiul Morilor, de investiția foarte mare în zona respectivă și de obstrucția primită din partea Ministerului Culturii, legat de faptul că pe strada Ion Vidu este casa compozitorului Ion Vidu. După cum ați anunțat și dumneavoastră, din această cauză nu se poate modifica partea carosabilă de pe Splaiul Morilor. Asta e cea mai mare dezamăgire. E păcat, pentru că în acest an am fi putut face acest lucru”, ne-a declarat edilul șef.

Recuperarea și punerea în valoare a clădirilor istorice

”Faptul că am recuperat și am renovat complet cele două clădiri din centru – partea de evidența populației și pașa­poarte și sediul pentru relațiile internaționale, coroborat cu faptul că am încheiat în acest an partea de încălzire de la Casa Bredicenilor, sunt exem­ple­le cele mai bune la acest capitol. Tot așa, de bine, aș putea să vă spun despre teatru, care se află într-o fază foarte avansată de a redeveni ceea ce a fost odată, mă refer la fotolii, scenă, dotare, pian de concert performant etc. S-a văzut foarte bine la Gala Premiilor Lugojene, unde am avut premianți și invitați unul și unul. Ce a fost pe scenă și ce invitați de elită au fost, așa ceva nu s-a văzut nicio­da­tă! Mă întreb cum s-au sim­țit cei care în consiliu nu au votat-o pe Aura Twarowska, dacă au fost în sală și au văzut amploarea evenimentului”, a punctat Boldea.

”După părerea mea, cel mai frumos cartier al orașului va fi Cartierul Militari”

Extinderea orașului, prin noi cartiere, prinde contur. Primarul Boldea menționează în primul rând Cartierul mili­tari, aflat într-o zonă de dezvoltare a orașului, unde se află și hyper-marketul Kaufland:

”Cartierul Militari, nou a­pă­rut în oraș, beneficiază de apă, canalizare, stâlpi mon­tați, iluminat public, iluminat de forță, asfaltarea drumurilor principale și a intrărilor în cartier. După părerea mea, va fi cel mai frumos cartier al orașului. Niciunde, într-un municipiu, nu răsare un cartier nou, într-un an, doi. Coroborat cu Kaufland, este o zonă de dezvoltare, care se va extinde cu încă 600 de case, vizavi de IURT. O nouă extindere va fi pe Buziașului, cu încă 300 de case, pe terenul unui privat. Cartierul Balta Lată este finalizat în proporție de 95 %. Aș menționa și noul obor, complet amenajat, în spri­jinul ideii că toată periferia Lugojului este făcută. Desi­gur, probleme mai sunt străzile Agriculturii, Cernabora, Salcâmilor sau Livezilor, dar marea majoritate sunt lucruri făcute”.

”Eu nu am venit primar pentru cei care mă contestă în Consiliu”

Primarul a transmis și un mesaj contestatarilor săi. Boldea spune că există o diferență între cei care critică anumite aspecte și cei care critică în continuu, zi de zi, indiferent ce s-ar face în oraș:

”Eu nu am venit primar pentru cei care mă contestă în con­siliu, aceiași care se re­gă­sesc și în mediul online. Eu nu sunt obligat să le pun în practică frustrările și ne­rea­lizările personale. Eu am venit cu un program care a câș­tigat interesul cetățenilor municipiului Lugoj și pe acela îl pun în practică. Așa am procedat în toate cele trei legislaturi. A pune în practică ad-literam ce postează unul azi sau altul mâine dimineață este absurd. De acord, sunt lucruri care îți scapă, pe care nu le vezi. Dar a face din asta un program, mi se pare o prostie. Să fie clar: nu condamn critica, ci această do­rin­ță de a desființa permanent, cu orice preț. Lipsa bunului simț și jignirile nu sunt apreciate. Acești oameni nu mai au adepți. Dovadă că, pe mă­sură ce trece timpul, lumea nu mai ține cu cei care critică non stop, ci trece de partea celui criticat”.

Primarul apreciază că, în general, anul 2017, deși marcat de dese schimbări de natură legislativă, a fost unul bun.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE