Ultima oră

Primăria Lugoj investeşte 10 milioane de euro în dezvoltarea oraşului

Luna ianuarie este cea mai importantă perioadă a anului, în care se previzionează dezvoltarea municipiului Lugoj, prin proiectul de buget.

Primarul Francisc Boldea a anunțat că în anul 2017 sunt planificate 106 investiții în valoare de aproape 10 mi­l­i­oa­ne de euro.

”Targetul nostru este ca la 1 Decembrie 2018, la ani­ver­sarea unui veac de la Ma­rea Unire, să fie ter­mi­na­te toate marile obiective de investiții. Așa se explică fap­tul că, deși previzionarea bu­getului este pe un singur an, noi avem această per­spec­tivă”, ne-a declarat pri­ma­rul Francisc Boldea.

Desigur, în primul rând, noul buget va trebui să asi­gure funcționarea tuturor ce­lor 15 instituții pendinte de Primărie: Direcția de A­sis­tență Socială, Biblioteca Municipală, Galeria Pro Arte, Muzeul de Istorie, Școala de Arte, Ci­ne­ma­to­gra­ful Bela Lugosi. La aces­tea se adaugă sumele des­ti­na­te unităților de în­vă­ță­mânt, aparaturii necesare Spi­talului Municipal etc.

Investiții în infrastructura Cartierelor Bocșei, Balta Lată și Militari

”În urma Executivului de marți, 10 ianuarie, am sta­bi­lit câteva lucruri pe care tre­buie să le facem în perioada i­me­diat următoare. În pri­mul rând, este vorba de con­tinuarea lucrărilor de in­fra­structură, pentru puținele străzi care au mai rămas ne­asfaltate. Este vorba despre străzile Lucian Blaga și ID Suciu din Balta Lată, a­me­na­jarea parcului și parcării din Balta Lată, străzile din cartierul Bocșei – He­ren­dești, Cernabora 1 și 2, Nu­ferilor, Liliacului, astfel în­cât întreg cartierul Bocșei cu cele peste 25 de străzi, să fie încheiat”, spune edilul șef.
Alte lucrări de in­fra­struc­tură sunt prevăzute în zona Militari (străzile prin­ci­pale din cartierul rezi­den­țial), pe str. Timișoarei 110 (vizavi de OMV, de la Troiță la Unitatea Militară), as­faltarea străzii A­gri­cul­tu­rii (paralelă cu Pri­vi­ghe­to­rii) și a satului Armădia, pen­tru acesta termenul fiind luna iunie.

Lucrări în toate Microraioanele

Lucrări importante sunt pre­văzute în Microraioanele I-V. În Micro I, lucrările vi­zea­ză zona centralei ter­mi­ce, aleile aferente și str. Pinilor, care va fi lățită la 7 m și va fi dotată cu parcări. În Micro II va fi asfaltată a­leea ce leagă str. 20 De­cem­brie de blocurile din Micro III și vor fi amenajate par­cări în zona locului de joacă nr.1. Pentru liniștea ce­tă­țe­ni­lor din cartier, va fi mu­ta­tă stația de taximetre în zo­na Parcului George Enescu. În Micro III, strada Ceah­lăului va fi complet mo­der­ni­zată cu asfalt și trotuare noi, dar va fi reabilitată și zona parcării mari. În Micro IV va fi realizat un centru so­cial în locul centralei ter­mi­ce și continuarea proiec­tu­lui privind parcările, par­cul, mobilierul stradal și e­le­men­tele de joacă din zona fostei Piețe a Primăverii, demolată anul trecut. În micro V se va asfalta tere­nul folosit în anii precedenți pentru ruga din cartier.
Platoul Casei de Cultură va fi demolat

În centrul orașului e pre­vă­zu­tă continuarea str. Plo­pi­lor, pe lângă Baia Comunală și Casa de Cultură, până la Podul de Fier. Se va realiza sensul giratoriu, care face le­gătura și cu Splaiul Co­rio­lan Brediceanu. Platoul Ca­sei de Cultură va fi demolat și va fi modernizat tron­so­nul corso de la Casa de Cul­tură până pe strada Bucegi.

Compartimentarea Bazarului, în 36 de magazine

Bazarul va fi com­par­ti­men­tat în 36 de magazine, fiecare cu suprafața de 15 mp.
Demersul e necesar pen­tru a îndeplini cerințele ISU – în primul rând do­tarea cu sprinklere pentru stin­gerea incendiilor. Pro­iec­tul e gata şi se va scoate la li­citație, iar termenul de fi­nalizare este în iulie.
Tot în zona pieței se va face as­fal­tarea și omo­genizarea su­pra­fețelor prin parcări în spa­țiul cuprins între Atlas­sib și Splaiul Coș­buc și a­cest proiect fiind finalizat, cu termen de realizare în a­cest an.

Terminarea lucrărilor la Bazinul acoperit și Ștrand

Terminarea lucrărilor la Bazinul acoperit și Ștrand sunt prioritare. ”La bazin, situația de blocaj este cau­za­tă de si­tuația con­struc­to­rului, firma Microroyal, iar la ștrand, situația a fost dis­cu­tată cu managerul con­struc­torului Matcon, care tre­buie să își coreleze acti­vi­tatea cu pro­iectantul Rhein­­brucke SRL Timi­șoa­ra, astfel încât aces­ta să e­mi­tă dispoziția de șan­tier pentru terminarea lu­cr­ă­ri­lor”, a mai precizat Francisc Bol­dea. Alte pro­iecte edili­ta­re, care vor fi încheiate în acest an, sunt modernizarea zonei Izvor din drumul Ta­piei și revi­zuirea proiectului gră­diniței din Cartierul Balta Lată, în vederea scoa­terii la licitație a lucrărilor ră­mase.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on Primăria Lugoj investeşte 10 milioane de euro în dezvoltarea oraşului

  1. se dezvolta iar buzunarul lui boldea—dar foisorul din micro 2 care e la citiva pasi de geamuri il lasati tot acolo?normal ca costat mult ,si nu conteaza ca acolo se aduna golanii drogatii tiganii si boschetarii,ca doar pentru aia l-ati pus acolo nu pentru locatari care nu pot sa stea de mizeria facuta de nemernici

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE