Ultima oră

Primăria evacuează comercianţii din cort! Lugojul rămâne fără piaţă două zile pentru a se muta mesele

MondialPiaţa agroalimentară „Timişul”, fosta „George Coşbuc”, este pe cale să fie inaugurată, Primăria oraşului, împreună cu forţele de ordine şi muncitorii, urmând să desfăşoare în zilele de 29, 30 şi 31 octombrie mutarea meselor din cortul în care se desfăşoară acum activitatea de comerţ în noua locaţie. Anunţul a fost făcut de primarul oraşului, care spune că va mobiliza agenţi ai poliţiei şi angajaţi ai administraţiei locale pentru întreaga desfăşurare de forţe.

Boldea le-a scris comercianţilor o scrisoare, în care îi îndeamnă să se conformeze cu instrucţiunile pe care le vor primi în zilele în care va avea loc mutarea pieţei.

„Perioada în care v-aţi desfăşurat activitatea în această piaţă provizorie se încheie miercuri, 29 octombrie, ora 13:00. Poliţia locală şi naţională vor elibera complet piaţa începând cu ora 13:00, pentru ca utilajele să poată ridica mesele din piaţă şi cortul închiriat, fără a pune în pericol siguranţa cetăţenilor”, se arată în documentul primăriei.

De asemenea, oraşul va rămâne pentru două zile fără piaţă agroalimentară, tot pentru ca muncitorii să poată pregăti ca la carte noua locaţie de inaugurarea de sâmbătă, 1 noiembrie. Producătorii sunt aşteptaţi în piaţă pentru repartizarea meselor cu o zi înainte de data la care se deschide oficial punctul comercial.

„Joi, 30 octombrie şi vineri, 31 octombrie, piaţa agroalimentară din Lugoj nu va funcţiona. Pentru buna desfăşurare a activităţii în noua piaţă agroalimentară construită vă rog să ţineţi cont de următoarele: joi, 30 octombrie, ora 9:00, vor fi prezenţi în noua piaţă toţi producătorii agricoli care au contract cu Primăria Municipiului Lugoj, pentru repartizarea meselor”, scrie primăria Lugoj în scrisoarea adresată comercianţilor.

Producătorii şi lugojenii sunt informaţi şi despre orele de funcţionare a noului amplasament, dar şi despre modul mai civilizat în care se va desfăşura activitatea de comerţ.

„Deschiderea oficială a noii pieţe agroalimentare se va face sâmbătă, 01 noiembrie, de la ora 10:00. Accesul în piaţă se va face începând cu ora 5:00 dimineaţa. Programul zilnic de desfăşurare a activităţii în piaţă este între orele 5:00 şi 16:00, între orele 16:00 şi 17:00, comercianţii vor lăsa mesele curate, iar marfa rămasă va fi depozitată în interiorul mesei. Mesele vor fi încuiate de fiecare producător cu un lacăt. Cheile vor fi doar la proprietar”, mai scriu reprezentanţii primăriei.

Piaţa nouă va fi curăţată în fiecare zi de muncitorii de la Salprest, imediat după orele de program. Comercianţii sunt invitaţi să pregătească pentru deschiderea de sâmbătă cât mai multe produse proaspete şi de calitate, ca să facă faţă numărului mare de lugojeni invitaţi să cumpere legume, fructe, lactate, brânzeturi, carne şi produse din carne şi alte bunuri alimentare în prima zi de viaţă a pieţei denumită „Timişul” de la 1 noiembrie.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on Primăria evacuează comercianţii din cort! Lugojul rămâne fără piaţă două zile pentru a se muta mesele

  1. Observ că lugojenii vor putea cumpăra produse din noua piață doar până la ora 16:00, după care gata, se închide. Păi stimabililor care vă ocupați cu administrarea pieții, ce vom face noi cei ce lucrăm zilnic până după ora 16:00, de unde mai putem cumpăra un măr, o varză sau un cartof, de la magazine? Faceți program după programul vostru sau al lugojenilor pentru care ați cheltuit un car de bani să ridicați piața cea nouă? Nu vi se pare normal un program până la ora 18:00, mai cu seamă în perioada verii, când ziua e mai lungă? La fel cu piața de Marți de la Oksca (Ocico pră bănățană), de ce nu e și sâmbăta? Serios, sunteți rupți rău de realitate. O spun cu părere de rău, nu de alta dar din banii contribuabililor sunteți plătiți. Și ai celor care lucrează mai mult de ora 16:00.

  2. Pararea mea e ca daca s-a facut piata noua trebuia schimbate si mesele nu e ok sa bagi mesele astea urate si toate sparte si proptite intr-o piata noua……

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE