"> Primăria cumpără coşuri de gunoi! Poliția Locală trebuie să aibă grijă de păstrarea curățeniei – Redesteptarea

Primăria cumpără coşuri de gunoi! Poliția Locală trebuie să aibă grijă de păstrarea curățeniei

 Primăria cumpără coşuri de gunoi! Poliția Locală trebuie să aibă grijă de păstrarea curățeniei

Autoritățile locale au transmis că în perioada următoare se vor face investiții pentru îmbunătățirea colectării stradale a deșeurilor ocazionale și păstrarea curățeniei în zona centrală a municipiului.

Zeci de coșuri de gunoi distruse sau dispărute vor fi înlocuite în centrul Lugojului.

“Aș­tep­tăm să sosească un lot de 30 de coșuri noi de gunoi stradale, care sunt necesare în special în zona centrală a orașului. Sperăm să putem să începem montarea lor chiar de săptămâna viitoare”, a explicat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Poliția Locală a primit un ultim avertisment pentru îndeplinirea sarcinilor ce îi revin în ceea ce privește păstrarea și respectarea normelor de cu­ră­țe­niei pe raza orașului.

“În ceea ce privește curățenia în municipiu și zonele de la intrări o problemă rămasă nerezolvată este cea a deponeelor ilegale. S-a solicitat Poliției Lo­cale pedepsirea exemplară a celor care aruncă deșeuri de orice tip în locuri neamenajate în acest scop. Este ultima dată când mai atrag atenția Poliției Locale să-și intre în atribuțiile ce-i revin prin hotărârile aprobate de către Consiliul Local Lugoj. Sperăm că și curățarea zonelor afectate de depozitarea nepermisă a gunoaielor va putea fi făcută după ce vom avea stabilit operatorul pentru contractul de salubrizare al municipiului”, a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Situația gropilor clan­destine de gunoaie s-a a­gra­vat în ultima perioadă, deșeurile ajungând să fie aruncate până și pe forajele de apă de pe drumul Tapiei, care asigură alimentarea po­pu­lației.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: