Ultima oră

Prima sentință în dosarul comisarului Marinică Ciurescu. Polițistul lugojean, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității

Judecătorii Tribunalului Arad au emis prima sentință în dosarul în care este judecat comisarul-șef Marinică Ciurescu. Magistrații arădeni l-au condamnat pe Ciurescu la doi ani și șapte luni de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

FOTO pressalert.ro

MondialÎn mai puțin de două luni de la trimiterea în judecată, magistrații arădeni au emis prima sentință în dosarul comisarului-șef de la Lugoj Marinică Valentin Ciurescu, acuzat de fapte de corupție. În dosarul judecat la Arad, Marinică Ciurescu a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru luare de mită și un an și 9 luni pentru trafic de influență. Judecătorul a contopit pedepsele, urmând ca polițistul să o execute pe cea mai grea, doi ani, la care s-a adăugat un spor de șapte luni. Astfel, Ciurescu a primit o pedeapsă de doi ani și șapte luni cu suspendare sub supraveghere pe un termen de trei ani. Prin aceeași sentință, Ciurescu a fost obligat să „presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Primăria municipiului Lugoj, sau la Primăria Făget”.

De asemenea, pe toată perioada celor trei ani de supraveghere, Ciurescu este obligat: „a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”. Sentința Tribunalului Arad nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Timișoara.

Comisarul-șef  Marinică Valentin Ciurescu, din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor al Poliției Lugoj a fost trimis în judecată de procurorii DNA Timișoara, fiind acuzat de trafic de influență și luare de mită. Potrivit procurorilor, Ciurescu este acuzat că s-a oferit să îl scape pe denunțătorul din acest dosar de acuzațiile care i se aduceau în schimbul unor sume de bani.

„Pentru acest „ajutor” oferit denunțătorului, inculpatul Ciurescu Marinică Valentin i-a pretins acestuia o sumă de bani, stabilită de comun acord la 500 euro, bani ce urmau să îi fie remiși la o dată ulterioară.

Astfel, la data de 25 noiembrie 2014 inculpatul s-a deplasat în Arad, unde, împreună cu denunțătorul, au mers la un restaurant, pentru a discuta în legătură cu situația dosarului și pentru a-i fi remisă suma de bani stabilită anterior”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

Potrivit aceluiași document, „pentru a fi mai convingător, inculpatul Ciurescu Marinică Valentin i-a spus denunțătorului că va preda suma de bani primită procurorului de caz”. Martorul din acest dosar a depus denunț la DNA, iar procurorii l-au prins în flagrant pe Ciurescu în timp ce primea un sistem audio în valoare de 1.800 de lei și 2.250 de lei.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on Prima sentință în dosarul comisarului Marinică Ciurescu. Polițistul lugojean, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității

  1. Nu doresc sa comentez sub nici o forma hotararile judecatoresti,justitia este o putere in stat, independenta de politic. Ce ma intriga insa este faptul ca in Codul Penal roman ( modiificat ) pedeapsa minima pentru luare de mita este 3 ( trei ani ) iar pentru trafic de influenta pedeapsa minima este de 2 ( doi ),Probasbil ca Ciurescu Marinica a beneficiat de niste prevederi legale care permit reducerea pedepsei…..

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE